Kemiössä tutustutaan perinteisiin käsitöihin

0
Sagalundin museo järjestää lauantaisin tapahtumia, joissa tutustutaan muun muassa käsityöperinteisiin. (kuvituskuva)

Sagalundin museo Kemiössä aloittaa syksyn aikana Elävä lauantai -toiminnan. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä lastenkulttuurikeskuksen kanssa.

Elävän lauantain ohjelma vaihtelee vuodenajan mukaan. Tapahtumissa tutustutaan perinteisiin käsitöihin ja työtapoihin.

Tapahtumat on suunnattu pääasiassa lapsille ja nuorille, mutta ne sopivat sisällöltään suurilta osin myös aikuisille. Ohjelmassa on myös pelkästään aikuisille suunnattuja kursseja, kuten taontakurssi.

– On tärkeää tarjota kulttuuria ja ohjelmaa paikallisille myös kesäsesongin ulkopuolella, sanoo museonjohtaja John Björkman tiedotteessa.

Tapahtumista vastaa pääasiassa käsityöläinen Minna Mollgren . Mollgrenin mukaan perinteiset työmenetelmät voivat antaa paljon myös nykyaikana.

– Vanhoissa käsitöissä on valtava rikkaus. Käytännön osaamisen lisäksi saadaan purettua stressiä sekä harjoitella luovaa ongelmanratkaisua eli taitoja, jotka ovat tärkeitä niin koulussa kuin työelämässäkin, hän toteaa tiedotteessa.

Elävä lauantai -tapahtumat järjestetään pääasiassa Fallan elävässä maatalossa. Ohjelma on vielä osin avoinna eli yleisöllä on mahdollisuus esittää toiveita ohjelmasta.

Toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.