Kolmannen koronarokotteen ajanvaraus avattu Salossa

3
Koronarokotusten kolmas kierros laajenee kattamaan yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat.

Kolmannen koronarokoteannoksen ajanvaraus on avattu kaikille 60 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville Salossa.

Ajan voi varata keskiviikkoaamusta lähtien joko sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai puhelimitse arkisin klo 8–14 numerosta 02 7723 605.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suositteli tiistaina, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan THL:n rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2.

Kolmansissa annoksissa käytetään Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteita. Ensisijaisesti käytetään samaa valmistetta, jolla rokotettava on saanut myös toisen annoksen, Salon kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Samalla käynnillä on myös mahdollisuus ottaa maksuton influenssarokotus, jos on siihen oikeutettu. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja muun muassa kaikki 65 vuotta täyttäneet ja sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ei cocktaileja
1 kuukausi sitten

Tietääkö joku, mistä saisi Astra-Zenecaa?

MDI
1 kuukausi sitten

Kaksi AZ:aa saaneena ilman mitään sivuvaikutuksia eli kolmaskin tuttu ja turvallinen kelpaisi.

Hyvin toimii
1 kuukausi sitten

Ensin pistettiin Astra Zeneca ja toisena Moderna. Väliin sain kausi-influenssapiikin. Seuraavana vuorossa Pfizer. Minuun ei tartu kohta enää paha hajukaan.