Koronatilanne vaikeutumassa uudelleen Varsinais-Suomessa

5

Koronatilanne on jälleen vaikeutumassa Varsinais-Suomessa. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 145,8. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 126,6.

Positiivisten testien osuus on noussut ja on nyt yli seitsemän prosenttia.

– Aalto jatkuu vaan eikä näy laskusuuntaa, tämä on huolestuttava ilmiö, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

Uusia potilaita tulee Tyksiin hoitoon koko ajan. Tällä hetkellä hoidossa on 14 potilasta, joista alle 5 on tehohoidossa. Vuodeosastohoitojaksot ovat yleensä lyhyitä, mutta tehohoitopotilaat tarvitsevat hoitoa pidempään.

Suurin osa tartunnan saaneista on 20–34-vuotiaita. Vieraskieliset ovat edelleen yliedustettuna niin sairastuneiden kuin sairaalahoitoa tarvitsevien joukossa, mutta myös suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia on joutunut sairaalahoitoon.

Kokonaan rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden henkilöiden 14 vuorokauden koronailmaantuvuus on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella noin 500. Yhden rokoteannoksen saaneiden vastaava ilmaantuvuus on noin 250 eli 50 prosenttia matalampi.

Kaksi rokoteannosta saaneiden ilmaantuvuus on noin 50 eli peräti 90 prosenttia vähemmän kuin kokonaan rokottamattomilla.

– Vakavan sairauden riskin osalta rokotuksen hyödyt ovat vielä selkeämmät. Rokottamattoman riski sairaalahoidon tarpeesta oli viime viikolla alueellamme 14-kertainen verrattuna kahdesti rokotettuun, Rintala sanoo.

Sairaanhoitopiirin mukaan suunenäsuojuksen käyttö on vieläkin tärkeää tartunnan leviämisen pysäyttämiseksi.

– Maskien käyttö on tehokas tapa estää tartuntoja. Tilanteen nyt vaikeutuessa suosittelemme edelleen käyttämään maskia tunnollisesti, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Suunenäsuojusta suositellaan käytettäväksi muun muassa julkisessa liikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan sekä kouluissa ja oppilaitoksissa peruskoulun 6. luokasta lähtien.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
1 kuukausi sitten

Eikö se avautuminen ole hyväksi kaikessa?

Kaikki oli ennakoitavissa
1 kuukausi sitten

Sitä se sitten on, kun puretaan etätyön suositukset, järjestetään kaikenlaisia markkinoita sun muuta turhaa tapahtumaa ja annetaan tietämättä signaalia, että olkaa vain ja älkää välittäkö.

Mä vaan
1 kuukausi sitten

Eiköhän tuossa näy vain se mitä pitääkin. Rokotteet eivät estä koronatartuntoja. Niiden tarkoitus on koko ajan ollut vaimentaa taudinkuva niin, ettei sairaala- ja tehohoitoa tarvittaisi.

Meistä itsestämme on edelleen kiinni, miten nopeasti tauti nyt ryöpsähtää leviämään. Kuten on alusta asti ollut.

Hämmästynyt
1 kuukausi sitten

Taas samaa virhettä toistetaan. Nyt on luotu kuva ihmisille, että pandemia olisi jotenkin loppu. Sitä se ei ole vielä todellisuudessa moneen vuoteen. Uusia variaatioita viruksesta tulee, ja nykyiset lääkkeet eivät auta kohta enää virukseen.

Ennen joulua ovat taas kaikki rajoitukset päällä, ja uudet rokotukset alkavat alkuvuodesta.

2x rokotettu 75v
1 kuukausi sitten

Tartunnat lähtivät heti nousuun, kun uusista tartunnoista ei kerrota Ylen uutisissa eikä paikallisessa lehdessä. IS:n nettisivulta päivittäin tartuntamääriä katson, eikä hyvältä näytä, koska kasvussa ovat. Liian paljon on heitä, jotka rokotuksista kieltäytyvät.