Analyysi: Lahti Basketballin amerikkalaispelaajien auto-onnettomuus vaikuttaa koko sarjan voimasuhteisiin

0
Lahti Basketballin kahdella voitolla ja kahdella tappiolla alkanut liigakausi sai ikävän käänteen viime lauantaina.

Viime viikon lauantaina tapahtunut auto-onnettomuus, jossa oli osallisena neljä Lahti Basketballin amerikkalaisvahvistusta, tulee mullistamaan merkittävästi Korisliigan voimasuhteita.

LaBa joutuu pelaamaan lauantaina KTP-ottelun täysin kotimaisella pelaajistolla. Sivussa siis ovat Sherwood Brown, Chris Clarke ja Admon Gilder. Neljännen amerikkalaispelaajan Brandon Peelin sopimus irtisanottiin alkuviikosta pelaajan pyynnöstä.

Tosin Brown olisi joka tapauksessa sivussa, sillä hän löi lauantain Bisons-ottelussa Vesa Heinosta kyynärpäällä leukaan ja sai suoran ulosajon lisäksi kahden ottelun pelikiellon.

Joka tapauksessa samalla koko viikon velloneet huhut saivat KTP-ottelun kokoonpanon myötä vahvistuksen, että onnettomuuteen joutui nimenomaan Lahden ulkomaalaisnelikko.

Vaikka kolarissa loukkaantuneet pelaajat palaisivatkin nopeasti joukkueen kokoonpanoon tai seura saisi korvattua heidät uusilla pelaajilla, tulee kolarin vaikutus näkymään pitkään joukkueen pelaamisessa.

LaBan huolella valittu ja pitkään sisäänajettu ulkomaalaisnelikko otti alkukaudella 60 prosenttia joukkueen heitoista, teki 54 prosenttia pisteistä ja pelasi 52 prosenttia peliminuuteista.

Nyt tuo tyhjiö on täytettävä – ainakin alkuun – pelkästään kotimaisin voimin. Jokainen koripalloa seuraava ymmärtää, miten vaikeassa tilanteessa joukkue on urheilullisesti – puhumattakaan henkisesti.

LaBa tosin vihjasi, että joukkue saattaa saada täydennystä jo ensi keskiviikon BC Nokia -otteluun. Jo ennestään vaikeaa tilannetta ei helpota se, että LaBalla on seuraavien 15 päivän aikana viisi ottelua eli lähes neljännes 22 ottelun runkosarjasta.

On kuitenkin muistettava, että poikkeuksellinen onnettomuus saattaa myös lujittaa joukkuetta ja koko seuraa. LaBa on saanut kuluneen viikon aikana valtavan tuen kotimaiselta korisyhteisöltä ja kaikkien sympatiat ovat vahvasti lahtelaisten puolella.

Ennen kaikkea: heittojakauma, otteluohjelma tai pudotuspelipaikka ovat lopulta pelkkää taustakohinaa sen rinnalla, että jokainen kolariin joutunut pelaaja selvisi onnettomuudesta hengissä.

– Tulemme antamaan lauantaina parhaan version itsestämme. Sellaisen, jolla ansaitsemme kaiken sen tuen, jonka olemme saaneet ja saamme meidän kannattajilta. Haluamme pelaamisellamme osoittaa arvostuksemme ja kiitollisuutemme sille, että saamme tehdä tätä työtä terveinä, Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikola kertoi seuran nettisivuilla.