Lehtiniemen ja Klippulan leirikeskusten myynti uuteen valmisteluun

0

Klippulan ja Lehtiniemen leirikeskusten myynti valmistellaan uudelleen, päätti Salon kaupunginhallitus yksimielisesti. Esitykset valmisteluun palauttamisesta teki Simo Paassilta (sd.).

Hallitukselle esitettiin, että Klippula ja Lehtiniemi myydään huutokaupalla. Esitys huutokaupasta perustuu kaupunginvaltuuston kesällä 2020 tekemään päätökseen laittaa leirikeskukset myyntiin.

Kaupunginhallitus haluaa ennen myyntipäätöstä Klippulasta tiedon kiinteistön rasitteista ja tilojen käytöstä parin viime vuoden ajalta.

Lehtiniemen hallitus kytkisi osaksi mahdollista yleiskaavaa, joka kattaisi Kokkilan ja Vartsalan ranta-alueet. Tavoite olisi hyödyntää rantoja nykyistä paremmin.

Lehtiniemi on vanhan Halikon kunnan leirikeskus. Vajaan kymmenen hehtaarin kiinteistöllä on asuinrakennus, kaksi talousrakennusta ja sauna.

Lehtiniemestä luopumisesta puhuttiin jo itsenäisen Halikon aikana. Esimerkiksi vuonna 1997 tekninen lautakunta esitti selvitystä Lehtiniemen myynnistä tai vaihdosta käyttökelpoisempaan merenranta-alueeseen.

Kuntaliitoksen jälkeen vuonna 2009 Salon liikunta- ja nuorisolautakunta päätti luopua muun muassa Lehtiniemestä.

Seuraavana vuonna kaupungin virkamiehet kokosivat kymmenien kohteiden listan ”lähivuosina” myyntiin tulevista kiinteistöistä, joita ei välttämättä enää tarvita. Listalla olivat Lehtiniemi ja Klippula, joista voisi luopua heti tai kaavoituksen jälkeen.

Kolme vuotta myöhemmin, joulukuussa 2013, Lehtiniemi poistettiin myyntilistalta. Silloin ajateltiin taas, että kaavaa muuttamalla siitä saisi paremman hinnan.