Lintuinfluenssa näyttää hiipuvan Salossa – kuolleita fasaaneja ei ole löydetty Joensuun kartanolta enää viikkoon

0
Salosta ei ole enää pariin viikkoon ilmoitettu viranomaisille linnuista, joiden olisi epäilty kuolleen lintuinfluenssaan. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Halikkolainen Joensuun kartano on purkanut alueeltaan kyltit, joissa varoitettiin lintuinfluenssan leviämisen vaarasta. Tautiin kuolleita fasaaneja ei ole löydetty kartanon tontilta enää viikkoon.

– Sinänsä näyttää hyvältä. Suurin työ meidän osaltamme on päättynyt, ja nyt vain seuraamme tilannetta, riistanhoitaja Aleksi Kokko kertoo.

Ruokavirasto määräsi Saloon tartuntatautivyöhykkeen lauantaina 25. syyskuuta, kun kartanon puistosta kuolleena tavatuista fasaaneista oli löydetty ärhäkkä H5N1-virus. Kolme riistanhoitajaa etsi ja keräsi fasaaninraatoja suojavarusteissa parin viikon ajan.

– Aika hiljaista siellä alkaa olla, ja ehkä se on hyvä merkki, läänineläinlääkäri Jani Soini Lounais-Suomen aluehallintovirastosta toteaa.

Soinin mukaan aluehallintovirasto ja Ruokavirasto neuvottelevat tällä viikolla. Palaverin yhtenä aiheena on Salon tartuntatautivyöhyke, joka yltää tällä hetkellä kymmenen kilometrin säteelle Joensuun kartanosta.