Markkinoilla on vielä yksi susi vapaana – Lindbom lähti Puolaan, mutta mitä tekee Palmi?

0
Topias Palmi pelasi kaudella 2018-2019 Katajassa Vilppaan Antonio Ballardia vastaan.

Koripallon siirtomarkkinoiden yksi mielenkiintoisimmista vapaista suomalaispelaajista, Carl Lindbom, jatkaa uraansa Puolan liigassa.

29-vuotias maajoukkuelaituri teki kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Trefl Sopotin kanssa. Sopimus päättyy marraskuun maajoukkuetauolla.

Lindbom pelasi viime kaudella Puolan liigan Stal Ostrow’ssa ja Ranskan kakkosliigaa Antibes Sharksissa. Hän harjoitteli kuluneen syksyn Helsingissä Seagullsin sekä HBA-Märskyn kanssa.

Koriskiertolainen Lindbom on pelannut urallaan myös Saksassa, Liettuassa, Kroatiassa. Korisliigassa hän on edustanut Honkaa, Torpan Poikia, Bisonsia, Pyrintöä sekä viimeksi kausina 2014–2017 Seagullsia.

Lindbom on pelannut 59 miesten maaottelua, muun muassa EM-kotikisoissa 2017.

Lindbomin siirron jälkeen vapaille markkinoille jäi yksi mielenkiintoinen susijengiläinen, Korisliigan kauden 2018–2019 arvokkain pelaaja Topias Palmi.

Tampereen Pyrinnön kasvatti solmi kesällä 2019 kolmivuotisen sopimuksen Italian pääsarjaseura Vanoli Cremonan kanssa. Ensimmäisellä kaudella hän ehti pelata 15 ottelua ennen kauden katkaisemista koronaviruksen vuoksi. Toisella kaudella otteluita tuli 18, joissa hän teki keskimäärin 5,1 pistettä.

Koronan itsekin sairastanut Palmi pelasi viimeisimmän ottelunsa kahdeksan kuukautta sitten, eikä hän kuulunut Susijengin vahvuuteen viime kesänä. Huhtikuussa Palmin ja Cremonan sopimus purettiin kevätkauden 2021 osalta. Tuolloin kerrottiin, että Palmilla olisi vielä voimassa oleva sopimus kaudesta 2021–2022, mutta Suomessa oleskeleva Palmi ei ole enää joukkueen vahvuudessa.

Sen sijaan Cremonan kokoonpanosta löytyy kaudella 2019–2020 Vilppaassa pelannut sentteri Jamuni McNeace, joka on aloittanut Italiassa vahvasti. McNeace heitti 10 pistettä ja otti seitsemän levypalloa ensimmäisessä Italian liigan ottelussaan, kun Cremona kaatoi Fortitudon 94–78.