MT-kysely: Sanna Marin puolueiden puheenjohtajista suosituin seuraavankin hallituksen pääministeriksi

12

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on puolueiden nykyisistä puheenjohtajista suosituin vaihtoehto myös seuraavan hallituksen pääministeriksi, selviää Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.
Vastaajista 26,6 prosenttia näkee, että Marin olisi paras vaihtoehto seuraavan hallituksen pääministeriksi. 30,4 prosenttia vastaajista kuitenkin koki, että mieluisaa vaihtoehtoa ei löydy puolueiden puheenjohtajista tai he eivät olleet lyöneet lukkoon kantaansa.
Puolueiden johtajista toiseksi suosituin oli Petteri Orpo (kok.), jota kannatti 16,6 prosenttia vastaajista. Kolmantena oli Riikka Purra (ps.), jota tuki noin kahdeksan prosenttia vastaajista.
Suomessa on määrä järjestää eduskuntavaalit noin puolentoista vuoden päästä.
Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri, ja siihen vastasi 8.-13. lokakuuta 1 023 suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1602071

STT

Kuvat:

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Suo siellä, vetelä täällä
1 kuukausi sitten

Sama tulos saataisiin, jos kysyttäiisiin epäsuosituinta ehdokasta.

Yksi mamma 75
1 kuukausi sitten

Tietysti Marin on suosittu vaikka jatkoon, kun jakaa rahoja löysästi tyyliin ei mitään tule ja muutaman tunnin kuluttua twiittaa, että rahat tulevatkin.

Ajatelkaa, onko valtionvarainministerillä näihin mitään sanottavaa. On siinä vaikea paikka. Kun Sauli Niinistö oli valtiovarainministerinä, niin hän piti tiukkaa linjaa rahakirstun äärellä. Silloin ei nykytyyliin rahaa jaeltu.

Pertti
1 kuukausi sitten

Huonoin pääministeri mitä on koskaan ollut. Hintojen nousun myötä tulee vielä monille tiukka paikka.

Silti keskituloisille ja hyväosaisille on jaettu rahaa: sähköautotuet, kotitalousvähennys, tuki lämmityksen muuttamiseksi ja muita verohelpotuksia. Näistä mitään ei pienillä tuloilla oleva voi käyttää.

Marko
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Johtuuko hintojen nousu pääministeristä, minä kun luulin sen johtuvan inflaatiosta. No,kaikkea sitä oppii. Kotitalousvähennys, jonka tuossa mainitsit, ei ole tämän hallituksen luomus, eikä lämmitysmuodon muutoskaan. Taitaa sittenkin olla joku huonompi pääministeri. Niin ja sähköauton hankintatuki oli myös edellisen hallituksen luomu. Pertti, ota selvää asioista ennen kuin rupeat syyttelemään. Kaikki esittämäsi väitteet menivät metsään.

Deflaatio
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

Ei hintojen nousu johdu inflaatiosta, vaan hintojen nousua kutsutaan inflaatioksi. No, toivottavasti opit tästäkin.

Marko
1 kuukausi sitten
Reply to  Deflaatio

No,saivartelu on hauskaa, mutta keksi joku syy. Inflaatio tarkoittaa tavaroiden ja palveluiden hinnannousua laaja-alaisesti. Hintojen nousu voi johtua aika monesta syystä, kaikki hintojen nousu ei johdu inflaatiosta. Toivottavasti sinäkin opit.

Lue vielä kerran
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

Et näköjään oppinut.

Yksi Täti
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

Polttoaineiden hintojen nousu nostaa kuljetuskustannuksia ja niiden nousu nostaa myytävien tavaroiden hintoja kaupoissa. Samoin bussien ja taksien kustannukset nousevat ja se nostaa taas bussilippujen hinnat sekä taksikyydit. Tämän tekee uusi ”vihreä linja” vaatiessaan sähköautoihin vaihtamista. Pula-aika koittamassa pienituloisille – miten auttaa hallitus (Marin)?

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  Yksi Täti

Pitää paikkansa, tämä vihreä linja on ongelma ja köyhille kauhistus. Nostaa energian hintaa, ei yksin bensan vaan myös sähkön ja öljyn sekä puun. Tämän kautta asumiset kallisttuu, tuotteet kallistuu kohonneitten kustannusten takia.
Tämä nykyinen toiminta mitä hallitus tekee on edesvastuutonta toimintaa. On myös nostettu valtion menoja, koulutus, tuet taiteelle ja urheilulle ym.ym. Ja älytön määrä velkaa noususuhdanteessa, ilman selkeätä tavoitetta vain kuluihin.
Miten näin tyhmä ja vastuuton hallitus voi toimia.

Marko
1 kuukausi sitten
Reply to  Yksi Täti

Polttoaineiden ja energian hinnat ovat nousseet koko maailmassa, no tämäkin on tietenkin Sanna Marinin vika. Seuratkaapas energian hinnan kehitystä globaalisti niin tajuatte saman asian koskevan kaikkia maita. Elätte vissiin kuplassa nimeltä minä!

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

Kirjoitat täyttä roskaa. Tämä hallitus on tehnyt kaikki ne mitä kirjoitin. Hallitus on kasvattanut kyseisiä tukiaisia hyvätuloisille. Tämä hallitus ei ole keksinyt mitään muuta uutta kuin yritysten lopettamista ja älyttömän suuret velat. Tämä on niin käsittämättömän vastuuton hallitus mitä voi olla.

Olli P
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Luulisi ainakin MT:n näkevän metsät puilta?