Ohjaajavaihtoa Provinssin ja Uudenkaupungin teatterin välillä

0
Teatteri Provinssin taiteellinen johtaja Joonas Suominen ohjaa Uudenkaupungin teatterille syksyn ohjelmistoon musikaalin Vuonna 85, jonka ensi-ilta on lokakuussa 2022. Salossa nyt esitettävän musikaalin pääosassa on Esa Nummela (keskellä).

Uudenkaupungin teatteri ja Teatteri Provinssi ovat sopineet yhteistyöstä vuoden 2022 aikana. Uudenkaupungin teatterijohtaja Jari Luolamaa ohjaa Saloon kesällä 2022 Rikalanmäen teatterivintin ohjelmistoon kuuluvan Tuomas Kyrön Ilosia aikoja – Mielensäpahoittaja komedian. Ensi-ilta nähdään kesäkuussa ja esityskausi kestää elokuun puoleen väliin asti.

Vastaavasti Teatteri Provinssin taiteellinen johtaja Joonas Suominen ohjaa Uudenkaupungin teatterille syksyn ohjelmistoon musikaalin Vuonna 85, jonka ensi-ilta on lokakuussa 2022.

Joonas Suominen ja Jari Luolamaa ovat kokeneita teatterialan ammattilaisia ja molemmilla on suuri määrä ohjauksia takanaan. Ohjaajat toteavat, että on välillä mukava käydä vierailevana ohjaajana muuallakin. Molemmat ohjaajat ovat ohjanneet tulevat produktiot jo aiemmin omissa teattereissaan.

– Teatterit odottavat paitsi yhteistyötä ja tieto-taidon vaihtoa, mutta mahdollisesti myös tulevaisuudessa yhteistuotantoa, jonka kautta molemmat teatterit esittäisivät saman produktion omissa teattereissaan. Tämänkaltaista yhteisyötä tehdään koko ajan Suomen teattereiden välillä yhä enenevissä määrin, tiedotteessa todetaan.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments