Oli alla sitten metsä, mondo tai parketti, niin Pyrintö on paras – Halikko-viesti oli taas tamperelaisten juhlaa

0
Pyrinnön 15 hengen ykkösjoukkue saattoi ankkuri Florian Howaldin voittajana maaliin.

Tampereen Pyrinnön ylivoima alkaa olla jo naurettavalla tasolla, oli urheilijoiden alla sitten metsä, mondo tai parketti.

125 vuoden ikään ehtinyt yleisseura voi perustellusti pitää itseään Suomen parhaana seurana niin koripallossa, suunnistuksessa kuin yleisurheilussa.

Yleisurheilussa Pyrintö voitti tänä vuonna arvostetun Kalevan Maljan ensimmäistä kertaa 71 vuoteen.

Koripallossa Pyrinnöllä on ainoana seurana joukkueet miesten ja naisten Korisliigassa, miesten ja naisten divarissa sekä kolmessa vanhimman ikäluokan SM-sarjassa niin tytöissä kuin poijissa.

Suunnistuksessa Pyrintö voitti kuukausi sitten miesten ja naisten SM-viestit. Sunnuntaina Salon Maalussa Pyrintö voitti ylivoimaisesti perinteisen Halikko-viestin. Voitto oli Pyrinnölle toinen peräkkäinen.

Pyrintö valittiin Suomen Urheilugaalassa Vuoden urheiluseuraksi 2020. Näillä näytöillä pokaali voisi jäädä Tampereelle pidemmäksikin aikaa.

Vaikka 15-osuuksinen Halikko-viesti on luonteeltaan enemmän hyvänmielen päätöskisa pitkälle kaudelle kuin äärikilpailtu suurviesti, se ei silti tarkoita sitä, etteikö joukkueissa olisi laatua.

Tästä esimerkkinä toimi viimeinen vaihto, jonne ensin tuli Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen, toisena Pyrinnön Venla Harju ja kolmantena Lahden Suunnistajien Minna Kauppi. Jos tämä kolmikko laittaisi voittamansa MM-mitalit ämpäriin, olisi ämpärissä 34 mitalia ja sanka luultavasti pettäisi.

Sateisessa kelissä käyty viesti ratkesi heti ankkuriosuuden alussa. Niukassa johdossa metsään sännännyt Jämsän Samuli Peltola pummasi, ja Pyrinnön sveitsiläinen Florian Howald repi heti viiden minuutin kaulan. Se piti loppuun asti.

– Tätä viestiä oli mielenkiintoista seurata. Meillä on niin hyviä junioreita, senioreita, miehiä ja naisia, että tiesin taistelevani ankkuriosuudella voitosta, Howald kertoi hyvällä suomen kielellä.

– Metsässä oli tosi kivaa. On hienoa lopettaa kausi suurviestin voittoon, Howald ehti vielä sanoa ennen perinteistä voittaja-ankkurin ilmaanheittoa.

Pyrinnön voittomarginaali oli lopulta viisi ja puoli minuuttia. Helsingin Suunnistajien ankkuri Olli Ojanaho nosti joukkueensa toiseksi. HS:n toista osuutta muuten vei Suomen Olympiakomitean ilmeisen kovakuntoinen toimitusjohtaja Mikko Salonen.

MS Parman ankkuri Akseli Ruohola nosti joukkueensa kolmanneksi ennen Lahtea ja Jämsää. Paimion Rasti oli seitsemäs.

Angelniemen Ankkurin jo 33. kerran järjestämään Halikko-viestiin osallistui tänä vuonna yhteensä 116 joukkuetta. Määrä oli enemmän kuin kertaakaan sitten vuoden 2015.

Hyvähenkinen ja järjestelyiltään onnistunut tapahtuma oli taas yksi esimerkki siitä, että urheilu on palannut pitkän koronakurimuksen jälkeen taas omaan normaaliin rytmiinsä.

Päivitetty klo 18.20: Paimion Rastin sijoitus.