Olympiastadionilla salolaissankari – Matilda Nurmi torjui Åland Unitedille cupvoiton

0
Matilda Nurmi torjui rangaistuspotkukisassa kaksi PK-35:n laukausta.

Salolaislähtöisestä maalivahdista Matilda Nurmesta tuli Helsingin Olympiastadionin juhlituin sankari, kun Åland United voittijalkapallonnaisten Suomen cupin finaalissa PK-35 Vantaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4–2.

22-vuotias Nurmi torjui rangaistuspotkukilpailussa kaksi PK-35:n neljästä yrityksestä. Kun Åland Unitedin neljäs laukoja Sarah Troccoli laukoi pallon maalin kattoon, alkoivat ahvenanmaalaisten juhlat.

– Tuntuu todella hyvältä. Olimme katsoneet, mihin he (PK-35) vetävät ja menimme sen mukaan, Nurmi kertoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

– Tosi tasainen ottelu, kummallakin oli omat jaksonsa. Olimme lopussa vaan vahvempia.

Nurmi aloitti jalkapallon viisivuotiaana tuhansien muiden salolaislapsien tapaan Prisma-liigasta. Hän siirtyi Turun Palloseuraan jo yläkouluikäisenä.

Nurmi siirtyi TPS:stä Oulun Nice Socceriin (ONS) kaudeksi 2018. Seuraavalla kaudella Nurmi oli ONS:n selkeä ykkösmaalivahti. Oulusta matka jatkui Jyväskylään ja JyPKiin, jossa Nurmi pelasi koronakauden 2020.

Täksi kaudeksi Nurmi siirtyi kaksivuotisella sopimuksella hallitsevan mestarin Åland Unitedin riveihin. Nurmi pelasi liigakaudella vain viisi ottelua, mutta cupfinaalissa yhdysvaltalainen ykkösvahti Christina Dineson jäi penkille ja Nurmi kiitti vastuusta.

Cupvoitto oli Åland Unitedille toinen peräkkäinen. Åland United voitti viime kaudella myös Suomen mestaruuden, mutta tällä kaudella mestaruus meni Kuopion Palloseuralle ja Åland voitti pronssia.

PK-35 Vantaa siirtyi lauantain finaalissa 41. minuutilla johtoon Roosa Bröijerin ohjattua pallon suoraan syötöstä tyylikkäästi sisään ohi Nurmen. Åland United tuli 52. minuutilla tasoihin, kun Pille Raadik pukkasi pallon kulmapotkutilanteessa vaikeasta asennosta maaliin.

Tasaisessa ottelussa PK-35 Vantaa piti paljon palloa ja pyöritti peliä lyhyillä syötöillä. Melko suoraviivaisesti pelannut Åland United oli vastaiskuissaan ja erikoistilanteissaan vaarallinen.

– Molemmat painoivat päälle, ja tässä olisi voinut käydä ihan miten vain. Tuli hyvä trilleri, ottelun parhaana palkittu Ålandin Dana Leskinen sanoi STT:lle.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti pettynyt tappioon, mutta joukkueen peliesitys miellytti häntä. Vantaalaisryhmä sijoittui Kansallisessa liigassa viidenneksi.

– Pelaajat toteuttivat tänään niitä asioita, joita olemme koko kauden hakeneet. Ensi vuonna tällä joukkueella on varmasti mahdollisuudet tapella liigamitaleista. Kun saamme tietyt lapsentaudit pois, tämä joukkue on hyvä, Väisänen uskoi.

Finaali keräsi Olympiastadionille 506 katsojaa.

Lähde: STT