Pääministeri Marin kehottaa Instagramissa boomereita ottamaan rennosti – ”Relaa älä oo debby downeri”

8

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kehottaa Instagramissa julkaistussa tarinassa boomereita eli keski-ikäisiä ja sitä vanhempia ottamaan rennosti.
Marinin tarinassa on kuva hymyilevästä pääministeristä, jonka takana seisoo kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.). Videon äänenä on muusikko Benjamin Peltosen Boomeri-kappaleen kertosäe, jossa boomereita kehotetaan pistämään jäitä hattuun ja ottamaan coolimmin ja relaamaan, jotta nämä eivät olisi debby downereita.
Boomerien eli keski-ikäisten ja sitä vanhempien yleiskielellä kyseinen kertosäe tarkoittaa suurin piirtein: ”Hei, keski-ikäinen, jäitä hattuun, ota rauhallisemmin. Rentoudu, älä ole ikävä tunnelman pilaaja, vaan tarkastele maailmaa laajemmin.”
Marinin vapaa-ajan viettoa on viime päivinä käsitelty runsaasti julkisuudessa. Huomiota ovat saaneet muun muassa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa järjestetyt illanvietot, joihin on osallistunut esimerkiksi viihdemaailmasta tunnettuja nimiä.
Pääministeri on kommentoinut keskustelua niukkasanaisesti ja todennut, että hänen vapaa-aikaansa liittyvät kysymykset ovat yksityisasioita.
Julkisuudessa on niin ikään arvioitu Marinin tapaa viestiä ja sitä, että hän on alkanut tuoda esille enemmän henkilökohtaista minäänsä. Marin on esiintynyt hiljattain esimerkiksi toimittaja Maria Veitolanohjelmassa, jossa hän muun muassa lenkkeili, heitteli koripalloa ja valmisti fetapiirakkaa, jonka reseptin sittemmin julkaisi.
Marinilla on Instagramissa lähes puoli miljoonaa seuraajaa. Hallituspuolueiden puheenjohtajista Li Anderssonilla (vas.) seuraajia on runsaat 63 000, Maria Ohisalolla (vihr.) noin 38 000, Annika Saarikolla (kesk.) runsaat 8 000 ja Anna-Maja Henrikssonilla (r.) vajaat 7 000.
Instagramin tarinat katoavat vuorokaudessa.

https://www.instagram.com/sannamarin/
https://www.mtv.fi/sarja/yokylassa-maria-veitola-33006184002/sanna-marinin-ja-maria-veitolan-keskustelu-saa-yllattavan-kaanteen-1490440

STT

Kuvat:

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Peevee
1 kuukausi sitten

Muuten hyvä, mutta Boomer on vähättelevä ja hieman halveksiva ilmaisu ”kalkkiksista”, eikä se enkä ole aivan asiallisiin ilmaisu, jota pääministeri käyttää suurista ikäluokista.

Keijo.k
1 kuukausi sitten
Reply to  Peevee

Monikohan nykyvalittajista selviäisi vaurioitta, jos tulisi sama tilanne, joka oli -80-luvulla. Korot huitelivat kympin yläpuolella ja velat olivat suurimmillaan, siitäkin selvittiin. Älkää hyvä nuorempi polvi väheksykö sen ajan saavutuksia!

Ilkka kallio
1 kuukausi sitten
Reply to  Peevee

Nyt en ymmärrä rouva Marinin linjaa, mitä tällä tavoitellaan. Mielestäni pääminsterin jäljellä olevaa arvovaltaa voisi koittaa ylläpitää ryhdikkäämminkin.

Kulta-aika
1 kuukausi sitten
Reply to  Peevee

Ok, boomer.

Aksu
1 kuukausi sitten

Niin, että älkää kalkkikset arvostelko mua ja mun bilejatkoja virka-asunnolla. Te ette vaan tajuu, ottakaa coolisti.

Yksi Täti
1 kuukausi sitten
Reply to  Aksu

Sen kuin bailaa ja bilettää ja pitää hauskaa. Unohtaen, että on vastuussa maan asioiden hoidosta sekä maan kansalaisten hyvinvoinnista. Korona jyllää maassa, sairaaloissa hoidettavia paljon, tehohoitopaikat täynnä. Odotamme, että Marin huomaisi tämän. Ei ilahduta, jos todetaan tylysti, että olkaa hiljaa vikisijät.

Allan
1 kuukausi sitten

”Pääministeri ei ole yksityishenkilö, vaan pääministeri-instituution edustaja.” Näin kirjoitettiin eräässä sanomalehdessä 2016.
Pääministerillä ei myöskään ole vapaa-aikaa ministeriaikanaan. Päämisterillä on kaikkein suurin velvollisuus ministereistä käyttäytyä arvokkaasti.

Peltari
1 kuukausi sitten

Ja kansa tykkää ja äänestää, että paras pääministeri, vai! Kummasti vain ruokajonot lisääntyvät ja kaikki hinnat vain nousevat Suomessa. No kyllä se siitä, muutama miljardi lisää velkaa.