Päätös Urheilupuiston uudesta jäähallista on siirtymässä taas vuodella eteenpäin

4
Vuonna 1987 valmistuneen Salon vanhan

Salon kaupungin vapaa-aikalautakunta esittää, että Urheilupuistoon suunnitellun uuden jäähallin rakentamisen päätöstä siirretään vuodella eteenpäin vuosille 2024–2025. Alkuperäisen esityksen mukaan jäähallin rakentaminen olisi aloitettu vuonna 2023.

Ehdotuksen mukaan päätöstä siirretään siten, että vuodelle 2022 varataan 400 000 euroa, jolla jatketaan jäähallin suunnittelua.

3 000 000 euroa varataan vuodelle 2024 ja 3 600 000 euroa vuodelle 2025.

Lautakunnan mukaan Salon kaupungin liikuntapaikkasuunnitelma tulee olla kuitenkin valmis ennen kuin uuden jäähallin rakentamisesta päätetään.

Ehdotuksen siirrosta teki Mikko Jaakkola (kok.). Lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

Samalla jäähallin irtaimistoon (muun muassa kahvion ja kuntosalin kalusteet) varatut 140 000 euroa siirretään vuodelle 2025.

Uuden jäähallin kustannusarvio on noussut merkittävästi alkuperäisestä 5,5 miljoonasta eurosta.

Hankesuunnitelman osana tehtiin kustannusarvio 800 katsojan hallista, joka oli noin 10 miljoonaa euroa. Tuosta suunnitelmasta luovuttiin.

Suunnittelua sovittiin jatkettavaksi siten, että investointisuunnitelmaan hyväksyttyjä 5,5 miljoonan euron kustannuksia esitetään tarkistettavaksi 20 prosenttia ylöspäin 6,6 miljoonaan euroon rakentamiskustannusten nousun vuoksi.

Kaupunki arvioi, että uusi jäähalli saisi valtionapua 500 000–700 000 euroa. Valtionapu edellyttää sitä, että jäähallihanke on osa opetus- ja kulttuuriministeriön vuosien 2022–2025 rahoitussuunnitelmaa, joka valmistuu viimeistään marraskuussa.

Vuonna 1987 valmistuneesta jäähallista on tehty viime vuonna kattava kuntoarvio, turvallisuustarkastus ja tarvekartoitus. Niiden perusteella vanhan hallin peruskorjaus ei ole perusteltua, koska uuden hallin energiatehokkuus ja toiminnallisuus on merkittävästi parempi verrattuna peruskorjattuun halliin.

Kaupunki on tehnyt tänä vuonna uuden jäähallin hankesuunnitelmaa yhdessä arkkitehtitoimiston kanssa. Niiden pohjalta uusi jäähalli rakentuisi suunnitelman mukaan SSO-hallin jatkeeksi kohti Karjaskylänkatua siten, että uuden hallin pääovi olisi Tahkonkadun parkkipaikkojen puolella.

Investointisuunnitelmassa oli myös varattu 650 000 euroa vanhan jäähallin muuttamiseksi jalkapallohalliksi vuosille 2025–2026. Lautakunta esittää, että määräraha poistetaan ja asiaan palataan, kun liikuntapaikkaselvitys on tehty.

Ehdotuksen teki Mia Blomqvist (sd.). Lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

SSS:n tietojen mukaan ainakin Salon Palloilijat on ollut kiinnostunut vanhan jäähallin muuttamisesta jalkapallokäyttöön. SalPa on suunnitellut 2000-luvulla useaan eri otteeseen jalkapallohallin rakentamista.

Viime vuosina hallihanke on ollut jäissä, kun seuran oma tekonurmikenttä valmistui Paukkulaan vuonna 2016.

Lokakuun loppuun asti sairauslomalla oleva kaupunginjohtaja Tero Nissinen (tai hänen sijaisensa talousjohtaja Anna-Kristiina Korhonen) antaa ensi vuoden talousarvioesityksensä marraskuun toisella viikolla.

Kaupunginhallitus käsittelee talousarviota marraskuun lopussa. Kaupunginvaltuuston talousarviokokous on joulukuussa.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
1 kuukausi sitten

Ei ole rahaa laittaa pururatoja kuntoon eikä muutenkaan riitä kunnossapitorahaa liikuntapaikoille, joita käyttäävät tavalliset kuntoilijat. Vaan kilpaurheilijoille järjestetään jatkuvalla syötöllä miljoonarahoitusta jostain ihme paikasta.

Voisin väittää pururatojen olevan kaikkein halvin keino liikuttaa ihmisiä. Ei ole kuitenkaan varaa korjata kuin sepelillä. Aika kummallista, kun urheilukentän pukukoppikin maksoi 900 000 euroa.

Olli
1 kuukausi sitten

Marko, olen aivan samaa mieltä. Se on juurikin näin, esimerkkinä Tupurin entiset pururadat, nykyiset sepelipolut.

Mä vaan
1 kuukausi sitten
Reply to  Olli

Jos tulee talvi, niin sinne tehdään ladut ja sitten ei saa sinnekään mennä metsän keskelle kävelemään.
Missä on talviylläpidetty metsäinen ulkoilureitti, jossa saa kävelijä kävellä?
Eikä vastaukseksi riitä ”pyöräteillä voi kävellä”.

Suomen kylmin jäähalli
1 kuukausi sitten

Salohallin viereen samanlainen halli jääurheilulle.