Päävalmentaja Savolainen hämmästeli PeU-pelaajien löysyyttä divari B:n kotiavauksessa – ”Puskista tuli, vaikka ei treeniviikkokaan ollut niin laadukas”

0
Jussi Savolainen ei ollut laisinkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen kotiavauksessa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

PeU-Basket koki tyrmäystappion kauden kotiavauksessaan koripallon miesten I divisioona B:ssä. Äänekoskelainen Kipinä Basket lähti kotimatkalle voittonumeroin 103–74. PeU:lla on kasassa kahdesta pelistä nyt voitto ja tappio.

Perniöläisten päävalmentaja Jussi Savolainen hämmästeli suojattiensa asennetta ottelun jälkeen.

– Emme olleet henkisesti emmekä fyysisesti paikalla. Kaaduimme omaan saamattomuuteen. Olettaisin, että kun kerran viikossa pelataan, on kotiavaus ja yleisöä pitkästä aikaa paikalla, niin siihen jätkät löisivät sata prosenttia peliin, Savolainen sanoi.

Savolaisen mukaan joukkueen peli ei toiminut yksilötasolla sen paremmin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

– Menimme löysästi irtopalloihin ja hyökkäyksessä tietyissä tilanteissa, joissa olisi pitänyt päästä vapaaksi. Kyllä tämä vaisuus puskista tuli, vaikka ei treeniviikkokaan ollut niin laadukas.

Puoliajalla Kipinä johti ottelua ainoastaan kolmella pisteellä, mutta kolmannen jakson alusta lähtien eroa alkoi tulla vieraiden hyväksi koko ajan enemmän.

– Puoliaikatilanne valehteli. Ihme, että olimme niin vähän perässä. Kaikkeni yritin, että saisin jätkät hereille, mutta toimivaa ratkaisua ei löytynyt, Savolainen harmitteli.

Kipinästä 165-senttinen takamies Steve Robinson Jr. nakutti peräti 49 pistettä. Robinsonin kolmosprosentti oli 64. Kipinällä oli heittää kentälle kaksi amerikkalaisvahvistusta, mutta PeU sai tulla toimeen ilman ensimmäistäkään, kun seura lähetti aiemmin viikolla Justin Youngin kotiin.

– Ei heidän jenkkiylivoimalla ollut mitään väliä. Voitamme tuon joukkueen koska tahansa, jos olemme täysillä pelissä.

PeU:n tulevasta uudesta vahvistuksesta Savolaisella oli vielä niukasti kerrottavaa.
– Olemme katselleet uusia pelaajia. Toivotaan, että asia ratkeaisi lähipäivinä.

PeU-Basket–Kipinä Basket 74–103 (14–26, 20–11, 19–35, 21–31)
PeU:n pisteet/levypallot: Patrik Poutiainen 11/10, Tuukka Juntunen 10/4, Timur Emaldynov 12/2, Niko Huoponen 6/4, Onni Mäkynen 11/9, Juhana Melkkilä 12/3, Timo Niitynperä 8/9, Tuukka Aaltonen 4/2.
Kipinän parhaat: Steve Robinson Jr. 49/4, Sami Mäntymää 23/8, Christopher Wray 11/9.
Yleisöä: 127.
PeU:n seuraava ottelu: Hyvinkään Ponteva–PeU-Basket Martinhallissa sunnuntaina 31. lokakuuta kello 17.