Päävalmentajan pyhätupla – Janne Harjun luotsaamat yhdeksän erää olivat hävittyjä ottelupalloja vaille supersunnuntai

0
Janne Harju (vas.) heitti alavitoset Elena Bechevan kanssa. Kuva: SSS/Juha Tuuna.

Ei siinä sinänsä ollut Janne Harjulle mitään uutta, että sunnuntai täyttyy naisten valtakunnallisten sarjojen lentopallo-otteluilla. Näinhän on tapahtunut useasti sen jälkeen, kun Harju liittyi vuonna 2016 mukaan LP Viestin valmennustiimiin.

Siinä sitten alkoikin olla jo valtakunnallista harvinaisuutta, että tehtävänä oli kahden pelin päävalmentajuus. Semminkin kun liigapeli alkoi vain kolmisen varttia ykkössarjan pelin jälkeen, vaikka ykkössarjassa kaikki erätauot pidettiin vain kolmen minuutin mittaisina. Liigassa status on virkaa tekevä Tomi Lemminkäisen ollessa parhaillaan sairauslomalla.

Päävalmentajan pyhätupla sisälsi kaikkiaan yhdeksän erää. LP Viestin lanseeraama lentopallon supersunnuntai oli tuloksellisestikin hyvin lähellä. Liigajoukkue voitti OrPon 3–1, Akatemia hävisi viidennen erän jatkopalloilla tilanteesta, jossa sillä oli kaksi ottelupalloa.

Liigajoukkueet odottivat Salohallin ylätasanteella hyvän tovin, kun ykkössarjassa pelattiin viidettä erää.

– Pyysin tuomarilta lupaa poistua ennen viidettä erää pukukoppiin. Pidimme siellä muutaman minuutin ”pelipalaverin” liigaottelua varten ja sanoin Hanna-Marille (entinen LP Viestin pelaaja ja nykyinen tiedottaja Arminen) seitsikon, joka menee aloittamaan viidennen erän, Harju hymähti.

Nyt seuraa aikataulukertomus, johon paras äänellinen selittäjä olisi Jarmo Koski. Tuo Salattujen elämien Seppo ja mestarietsivä Nicke Knattertton -piirrossarjan kertoja.

Kello 14 alkanut ykkössarjan peli on ohi kello 16.22. Neljä minuuttia myöhemmin Janne Harju poistuu pukukoppikäytävälle. Seuraa kolmen minuutin orientoituminen sarjatasolta toiselle, minkä jälkeen paluu parketin puolelle.

– Jupisin sen kolme minuuttia Akatemian ottelun loppuhetkien tiukkoja vaiheita ja mielestäni kyseenalaisia tuomioita seinälle. Tuomareille jupinaa sitä ei kannata tehdä, siksi seinä, Harju mainitsee.

Tässä vaiheessa draamankaareen kuuluu liigaottelun alun siirtyminen 15 minuutilla pitkän ykkössarjailun jälkeen.

Kello 16.37 Harju keskustelee OrPon päävalmentajan Nikolaos Gitzekosin kanssa. Kymmenen minuuttia tästä, ja vuorossa on Viktoriia Tuchashvilin ja Saana Virtasen passaamien pallojen poimiminen käsiin. Virtanen ”tuplaa” Linnea Kuuselan, Emmi Mäki-Kojolan, Anna Syrjälän ja Ada Vikstedtin tavoin olemalla kokoonpanossa päivän molemmissa peleissä.

Kello 16.58 Harju viettää hetken Lemminkäisenä ja suorittaa lämmittelyssä passeja sormilyöntejä. Kello 17.10 hän nousee toista kertaa sunnuntaina tervehtimään yleisöä, kun nimi kuulutetaan. Kello 17.14 päätuomari Mira Cavén viheltää ottelun alkaneeksi.

Kello 19.18 Jessica Kosonen torjuu ottelupallon OrPon kenttäpuoliskolle. Mitä pelissä tapahtui, lukaise ihmeessä tästä.

Kello 19.50 myös velvoitteet mediaa kohtaan ovat ohi.

Sinällään Harjun arki ei dramaattisesti muuttunut päättyneellä viikolla.

– Olisin ollut pitkälti samoihin aikoihin hallilla muutenkin. Toki tässä tilanteessa keskityin hieman tavallista enemmän liigajoukkueeseen.

 

Minkälainen kokemus tämä kahden ottelun päävalmentajuus tällä aikataululla oli, Janne Harju?

– Tuli ainakin oltua Salohallissa – saavuin tänne aamulla puoli yhdeksältä. Toisaalta kävin keilahallilla (samassa rakennuksessa Salohallin kanssa, toim. huom.) syömässä. Taidan maanantaina pitää vähän vapaata.

 

NAISTEN YKKÖSSARJA

LP Viesti Akatemia–Etta 2–3 (20–25, 25–22, 19–25, 25–14, 15–17)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Emmi Mäki-Kojola 8/+4, Jenna Saarinen 0/-3, Anna Johtela 19/+4, Selma Nikkanen 6/0, Saana Virtanen (passari) 3/-1, Linnea Kuusela 12/+7, Ada Vikstedt 13/+7, Kiira Tuominen 6/-2. Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 52.

Yleisöä: 150

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu: la 9.10. LP Viesti Akatemia–Kiisto kello 17 Salohallissa.