PeU-Basketille uusi amerikkalaispelaaja – ”Menee sata lasissa jokaiseen tilanteeseen”

0

Koripallon I divisioona B:ssä pelaavan Vilppaan yhteistyöseura PeU-Basketin uusi amerikkalaispelaaja on 195-senttinen ja satakiloinen William Loyd.

Loyd korvaa Justin Youngin, jonka ura perniöläisseurassa jäi yhden ottelun mittaiseksi.

Loyd aloitti yliopistouransa NCAA:n kakkostasolta Alabama Spring Hill Collegessa, mutta siirtyi kahdeksi viimeiseksi kaudeksi NAIA:n puolelle Xavier University of Louisianan riveihin. Viimeisellä NAIA-kaudellaan (2019-2020) hän merkkautti keskiarvot 16,3 pistettä ja 7,7 levypalloa. Hänet valittiin samalla kaudella myös NAIA:n All-American kakkostähdistöön.

Viime kaudella Loyd ei pelannut missään. Kesän Loyd pelasi USA:n paikallisia pikkuliigoja.

PeU-Basketin päävalmentajan ja Vilppaan apuvalmentajan Jussi Savolaisen mukaan Loyd on urheilullinen pelaaja, joka ”menee sata lasissa jokaiseen tilanteeseen”.

– Juuri aggressiivisuutta ja suoraviivaisuutta joukkue kaipaa. Loyd tullaan näkemään pääsääntöisesti pelipaikoilla 3 ja 4. Hän tuo myös lisävaihtoehtoja meidän puolustustyyleihin, sillä hän pystyy puolustamaan usean eri pelipaikan pelaajia, Savolainen kertoi Vilppaan tiedotteessa.

– Loyd erottui muutaman vaihtoehdon joukosta mielettömällä energialla ja tahdolla pelata jokainen tilanne täysillä. Loyd on hyvin erityyppinen pelaaja kuin Young ja tulee pelaamaan eri laiturin pelipaikkoja. Keskusteltuani hänen kanssaan olen vakuuttunut, että hän todella haluaa tämän mahdollisuuden ja tulee antamaan kaikkensa auttaakseen molempia seuroja, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen komppasi.

Torstai-iltana Saloon saapuva Loyd liittyy myös Vilppaan harjoitusrinkiin. Häntä on myös mahdollista käyttää Vilppaan liigaotteluissa rinnakkaislisenssin ansiosta. Vilppaalla on tällä hetkellä kokoonpanossaan yhden ulkomaalaispelaajan vajaus, kun Jeremiah Wood kärsii alaraajavammasta.

PeU-Basketin seuraava ottelu on sunnuntaina Hyvinkään Pontevan vieraana.