Ravintola Hämeenportti meni konkurssiin Somerolla – Uusi yrittäjä löytyi jatkamaan ravintolatoimintaa

0
Someron keskustassa sijaitseva Ravintola Hämeenportti suljettiin koronapandemian myötä asetettujen rajoitusten takia puolitoista vuotta sitten. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Somerolainen Ravintola Hämeenportti on asetettu konkurssiin. Varsinais-Suomen käräjäoikeus teki ratkaisun tämän viikon maanantaina velkojien hakemuksesta.

– Kyseessä on velallisaloitteinen konkurssi, jossa velkojina ovat Kimmon Vihannes ja verohallinto. Selvittely on alkuvaiheessa, kertoo pesänhoitaja, asianajaja Erik Anttinen Asianajotoimisto Laakso Laaksonen Vuorenvirta Oy:stä.

Ravintola Hämeenportti Oy:n lietolainen toimitusjohtaja Liisa Hanhikari sanoo, että kyse on pienistä summista ja toteaa, että asiat on jo pitkälti sovittu.

– Jouduimme koronan takia sulkemaan ravintolan viime vuonna 15. maaliskuuta. Yöravintolaa ja pubia ei voinut rajoitusten takia pitää auki puoleentoista vuoteen. Se oli suurin syy konkurssiin, hän kertoo.

Hanhikari toteaa, että ravintolan uudelleen avaamista voitiin alkaa ajatella vasta kuukausi sitten, mutta tilanne todettiin mahdottomaksi.

– Työntekijätkin oli jouduttu irtisanomaan, hän huomauttaa.

Ravintolatoiminta on kuitenkin jatkumassa Hämeenportilta vapautuvissa tiloissa Somerolla. Kiinteistön omistava Olli Raitanen kertoo tekevänsä vuokrasopimusta Kizili Oy:n kanssa. Yhtiö on pyörittänyt samassa kiinteistössä toimivaa kesäravintola Böndeä ja Esakallion tanssilavan ravintolaa.

– Tavoitteena on avata ravintola joulukuussa, mutta anniskelulupahakemus on vasta jätetty, ja käsittely vie aikansa, Kizili Oy:n toimitusjohtaja Sadik Kizilyamaç toteaa.