Ravitsemisliikkeiden rajoitukset voimassa ainakin marraskuun puoliväliin saakka – koronapassilla vapautus

2
Leviämisalueen ravintolarajoitukset pysyvät voimassa ainakin 15. marraskuuta saakka. Mikäli ravitsemisliike edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä, rajoituksista saa vapautuksen. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen.

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoittavan asetuksen voimassaoloa 15. marraskuuta saakka. Voimassa olevat aluekohtaiset rajoitukset säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Uudenmaan maakunnissa. Näillä alueilla ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu kello 07–24, ja liikkeet saavat olla avoinna kello 05–01.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on vain puolet asiakaspaikoista sekä sisä- että ulkotiloissa. Muissa ravintoloissa rajoitukset koskevat sisätiloja, joissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Vaihtoehtona ravitsemistoiminnan erityisille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Koronan kiihtymis- ja perusvaiheen alueilla ei ole käytössä erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin. Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat kuitenkin voimassa edelleen kaikilla alueilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske myöskään Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevia vesi- tai ilma-aluksia eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Onko järkee vai ei
9 kuukautta sitten

Salolainen kahvila poistanut osan asiakaspaikoista eli ahtaa heidät entistä pienempään tilaan.

Tavis torilta 2rokotetta
9 kuukautta sitten

Ainakin yksi kahvila on pitänyt jokaisen pöydän ja tuolin paikallaan ja käytössä ensimmäisen koko valtakunnan koronasulun jälkeen. Siellä istuminen ollut hyvinkin tiivistä, että minä ja kaverit olemme pysyneet poissa. Onneksi koronat ovat pysyneet jossain kauempana.