Sadat ihmiset vaihtavat Salon sisällä asuinpaikkaa joka kuukausi

6
Koko Salon väkiluku vähenee edelleen. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolaiset muuttavat kaupungin sisällä paljon enemmän kuin Salosta pois. Tilastokeskuksen tuoreen väestötilaston mukaan mukaan pelkästään syyskuussa kotia vaihtoi Salossa 324 ihmistä.

Tämän vuoden aikana Salon sisällä on muuttanut 3 380 ihmistä. Eniten muuttokuormia pakattiin elokuussa, jolloin 422 salolaista vaihtoi kaupungissa asuinpaikkaa.

Kaupungin väkiluku laskee kuitenkin edelleen. Syyskuun lopussa salolaisia oli 153 vähemmän kuin vuodenvaihteessa. Ihmisiä kuolee joka kuukausi enemmän kuin syntyy, ja väkeä muuttaa asumaan muihin kuntiin. Toisiin EU-maihin on tämän vuoden aikana lähtenyt 35 salolaista.

Tilastokeskuksen mukaan Salossa oli syyskuun lopussa 51 424 asukasta.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Japi
2 vuotta sitten

Mielenkiintoinen havainto. Osa näistä on häädöistä johtuvia, mutta Salossa työtilanne on muuttunut työvoimapulaksi. Moni varmaan hakee parempaa asuntoa, kun on maksukykyä työn myötä.

Pyy
2 vuotta sitten

Pari kuukautta sitten hehkutettiin, kun Salon väkiluku oli hiukkasen noussut yhden kuukauden aikana. Nyt kun väkuluku taas laskee, pitää keksiä uudet otsikot.

Volkan
2 vuotta sitten
Reply to  Pyy

Salon tulevaisuus näyttää valitettavasti synkältä.

Z.Z.Zalolainen
2 vuotta sitten
Reply to  Volkan

Juu. Tulevaisuus on aina epävarma, mutta takana on loistava menneisyys.

Naklov
2 vuotta sitten
Reply to  Volkan

Myös Hangossa elämä hymyilee näin syksyn tullen.

YKS MAMMA75
2 vuotta sitten
Reply to  Pyy

Monet ikääntyneistä hakeutuvat ei yksin liitoskuntien alueilta vaan myös m.m Rappulasta, Tupurista jne sekä muiltakin ok-alueilta, muuttamaan lähelle keskustaa, että tulevaisuudessakin pääsee asioimaan itsekseen, kun kortti napataan pois. Lähelläkin keskustaa on alueita, joista ikääntynyt ilman autoaan ei pääse mihinkään.