Sadun siivin kutsuu nuoret ja vanhat satujen ja musiikin maailmaan

0
Maiju Vaahtoluoto ja pianisti Minttu Siitonen ovat rakentaneet esityksen, joka pohtii satujen merkitystä.

Kulttuuritila Näkkärissä nähdään dramatisoitu Sadun Siivin -konsertti, joka pohtii satujen merkitystä nuoren naisen kasvussa aikuisuuteen ja matkassa sisimpäänsä. Esitys on rakennettu liedmusiikin ympärille ja siinä sekä laulaja että pianisti toimivat musisoinnin lisäksi myös näyttelijöinä ja tarinankertojina. Konsertti on osa Salon kaupungin Maailman paras syysloma -ohjelmaa.

Sadun siivin on tarina tytöstä, jonka elämää siivittävät sadut. Millaisille poluille tyttöä johdattelevat kateudesta vihreä sammakko, kostonhimoinen kääpiö tai suloisesti laulava satakieli? Millaisessa valossa lapsuuden sadut näyttäytyvät tytön elämän myöhemmissä käännekohdissa?

Mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto ja pianisti Minttu Siitonen ovat rakentaneet esityksen, joka pohtii satujen merkitystä nuoren naisen kasvussa ja matkassa sisimpäänsä. Käsikirjoitustiimiin kuuluu myös Martina Roos.

Sadun siivin -konserttiin on kudottu yhteen lauluja ja puhuttuja tekstejä, jotka muodostavat tarinallisen kaaren ja luovat sillan tytön mielenelämään. Dramatisoidussa kokonaisuudessa musiikki ja tekstit keskustelevat keskenään uusissa valoissa ja konteksteissa.

Sadut voivat viihdyttää, naurattaa ja lohduttaa, mutta myös varoittaa, ahdistaa ja satuttaa. Päähenkilöiden välille syntyy esityksessä ajoittain värikästäkin sananvaihtoa, kun teinimyrskyt makoisine ihastumisineen ja karvaine pettymyksineen tulevat kuvioihin. Esitykseen valitut laulut ja puhutut tekstit antavat samaistumispintaa nuorista aikuisiin ja muodostavat yhdessä tarinallisen kaaren – kuin suuren sadun.

Konsertissa kuullaan muun muassa Debussyn, Sibeliuksen, Mahlerin, Schubertin ja Lisztin sävellyksiä. Konsertti sopii kaikille 12-vuotiaasta ylöspäin. Liput ovat myynnissä Salon kaupungin verkkokaupassa osoitteessa verkkokauppa.salo.fi/kulttuuripalvelut.

Sadun siivin -konsertti 22.10. kello 18. Kulttuuritila Näkkäri, Ylhäistentie 2, Salo