Saksalaismediat: Suomalaismatkailijat tekivät natsitervehdyksen keskitysleirin muistomerkin luona

0

Kaksi suomalaismatkailijaa teki sunnuntaina Dachaun keskitysleirin muistomerkin luona natsitervehdyksen, kertovat saksalaismediat. Asiasta uutisoivat maanantaina muun muassa saksalaislehti Der Spiegel ja uutistoimisto DPA.
Poliisin mukaan 50- ja 52-vuotiaat miehet olivat kuvanneet toisiaan tekemässä natsitervehdyksiä muistomerkin vierailijakeskuksen edessä. Seurueessa oli myös kolmas mies, joka otti kuvia kahdesta muusta. Silminnäkijät raportoivat tapahtumista poliisille.
Poliisin mukaan suomalaismiehet myönsivät poliisille tehneensä natsitervehdyksiä ja sanoivat tarkoittaneensa sen vitsiksi. Miesten kerrotaan olleen alkoholin vaikutuksen alaisina.
Natsisymbolien esittäminen on Saksassa lailla kielletty. Poliisin mukaan miehet olivat kertoneet, etteivät he olleet tästä tietoisia.
– Mutta ehkä he olisivat voineet ajatella, että tämä ei ole tervetullutta Saksassa, poliisin tiedottaja sanoi medioiden mukaan.
Tapauksesta on aloitettu rikosprosessi. Lisäksi kaikki kolme saivat elinikäisen porttikiellon muistomerkin alueelle.
Asiasta kertoi Suomessa aiemmin muun muassa Ilta-Sanomat.

https://www.spiegel.de/panorama/justiz/dachau-touristen-zeigen-offenbar-hitlergruss-vor-kz-gedenkstaette-a-c354039c-de5b-42be-8a06-c591452a7522
https://www.polizei.bayern.de/oberbayern_nord/news/presse/aktuell/index.html/333724
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008342654.html

Maiju Ylipiessa, Arttu Mäkelä

STT

Kuvat: