Saku Nikkanen ehdolla aluevaaleissa, kansanedustaja Katja Taimela ei

3
Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen on ehdolla aluevaaleissa. SSS/Santeri Iltanen

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.) on ehdolla aluevaaleissa. SDP:n Varsinais-Suomen piirikokous asetti sunnuntaina 77 ehdokasta tammikuun aluevaaleihin. Tavoite on täysi 98 ehdokkaan lista.
Salosta ovat ehdolla myös valtuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Satu Parttimaa sekä lautakunnan jäsen Marko Poikela. Niinikään ehdolla ovat vapaa-ajanlautakunnan jäsenet Kaarlo Alanko ja Mia Blomqvist sekä opetuslautakunnan jäsen Kirsi-Maria Jokinen. Alanko on kaupunginvaltuutettu. Ehdolla ovat myös Tanja Valkonen ja  Eetu Sadeharju sekä valtuutetut Timo Tammi ja Simo Vesa. Sadeharju on opetuslautakunnan jäsen ja Vesa kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtaja.
Somerolta ehdolle asetettiin kaupunginhallituksen jäsen Riitta Lehtinen.
SDP:n piirin puheenjohtajana jatkaa kaarinalainen Niina Alho. Salosta hallitukseen valittiin Kirsi-Maria Jokinen ja Juha Mäkilä. Somerolainen Antti Kotti valittiin piirin varapuheenjohtajaksi. Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Alho on myös aluevaaliehdokas.
Turun kärkipoliitikoista mukana ovat varapormestari Piia Elo ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola. Ehdolla ovat myös turkulaiset kansanedustajat Aki Lindén ja Eeva-Johanna Eloranta.
Salolainen kansanedustaja Katja Taimela ei ole asettumassa ehdolle. Taimela kertoo päättäneensä asiasta loppukesästä.
– Kun nyt tiedän, keitä Salosta on ehdolla, ei ole syytä pyörtää päätöstä. Joka vaaleissa ja joka tasolla ei tarvitse olla mukana, Taimela sanoo.
Hän ei ollut enää mukana tämän vuoden kuntavaaleissa.
SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin on toivonut, että kansanedustajat olisivat ehdolla alulevaaleissa.
Aluevaalit järjestetään ensi tammikuussa. Vaalipiirinä on maakunta niin kuin eduskuntavaaleissa. Vaaleissa valitaan hyvinvointialueen valtuusto. Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle vuoden 2023 alussa.

Juttuun lisätty 11.10. Sadeharjun, Tammen, Valkosen ja Vesan ehdokkuudet.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maakuntaa vai aluetta
1 kuukausi sitten

Voisiko joku kertoa, mikä suhde tulevilla vaaleilla valittavalla aluevaltuustolla ja maakuntavaltuustollla ja -hallituksella on? Voiko joku kuulua molempiin, ja mikä on työnjako?

Veronmaksaja
1 kuukausi sitten

NImenomaan. Tämä yksi ylimääräinen hallintohimmeli (aluevaltuusto) on niin hähmäinen juttu, että tavallinen kadunmies ei tajua asiasta hölkäsen pölähtävää. Siksipä arvelenkin, että äänestysprosentti jää todella alhaiseksi ja koko hommasta tulee fiasko.

Ilmeisesti kuitenkin iso osa Salonkin budjetista on siirtymässä jonnekkin aluehallinnon byrokratiaan, eli asia on kaiketi tärkeä. Aikataulukin on kireä, mutta kukaan ei puhu asiasta.

Sote-uudistuksen tarpeen ymmärrän, mutta tätä keskustan haluamaa maakuntamallia en. Mitä todennäköisin lopputulema on, että kuntalaisen pääsy lääkäriin ja muihin tarvitsemiinsa palveluihin heikkenee ja kustannukset sen kuin nousevat.

Yksi täti
1 kuukausi sitten
Reply to  Veronmaksaja

Lauantaina torilla oli kuultavissa hyvin selväsanainen selvitys sotesta ja tästä maakuntamallista. Miten ehtiä kaikkia hoitamaan, kun valtuustokausi Salossakin on vielä alkukankea.