Salkkarin erikoisliite pohtii: voiko tänään alkavasta sarjasta käyttää luonnehdintaa ”kaikkien aikojen Korisliiga”?

0
Vilppaan Brian Fobbs on antanut osaamisestaan hyvän kuvan ensimmäisen Salossa viettämänsä kuukauden aikana. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Uusi miesten korisliigakausi on perjantaina Uudessakaupungissa ja pian jo Salossakin. Historian ensimmäistä kertaa hallitseva Suomen ykkönen on mestaruusviirin Salohallin kattoon nostattava Salon Vilpas. Se aloittaa pelinsä Lahti Basketballia vastaan lauantaina kello 17 alkaen.

Salon Seudun Sanomien erikoisliittessä pohditaan muun muassa sitä, voiko alkavaa kautta luonnehtia kaikkien aikojen Korisliigaksi. Joukkueet pistetään perinteisesti paremmuusjärjestykseen perustelujen kera – kunnes halleissa voimasuhteet toisenlaisiksi todistetaan.

Lisäksi käydään läpi Vilppaan selviytymistä korona-ajasta sekä sitä, mikä on suomalaisen sarjan asema eurooppalaisessa koripallohierarkiassa pelaajapalkkojen osalta.

Esittelyssä ovat myös Suomen kautta aikain huippuluokan takamiehet. Heistä Petteri Koponen tanssii näillä näkymin viimeisen pelaajakauden tanssiaan. Kyseisen tanssin suoritti viime kaudella Teemu Rannikko, jonka löytää nyt usein aamuisin Salohallista.

Lehden irtonumeron voi ostaa tästä. Digitilaajaksi voi ryhtyä tästä.