Salo aikoo myydä kaksi rantakohdetta – Klippula ja Lehtiniemi huutokaupataan

5
Salon opetuslautakunnan ja vapaa-ajanlautakunnan mukaan kaupungilla ei ole käyttöä Klippulan leirikeskukselle. Kuva: SSS/Tommi Loimovuori

Salon kaupunki aikoo myydä Klippulan ja Lehtiniemen leirikeskukset huutokaupalla. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina.

Esitys merenrantakohteiden huutokauppaamisesta perustuu kaupunginvaltuuston kesällä 2020 tekemään päätökseen laittaa leirikeskukset myyntiin.

Kummastakin on saatu Newsec Oy:n tekemät hinta-arviot. Kaupunginhallitukselle esitetään, että Klippula ja Lehtiniemi huutokaupataan erikseen määriteltävillä lähtö- ja pohjahinnoilla. Myyntipäätöksen tekee kaupungingeodeetti.

Särkisalossa sijaitsevassa Klippulan 1,3 hehtaarin tontilla on neljä majoitusrakennusta, kaksi talousrakennusta sekä sauna. Rantaviivaa on 600 metriä.

Lehtiniemi on maa-alaltaan Klippulaa suurempi. Hehtaareja Halikon kunnan vanhassa leirikeskuksessa on 9,7 hehtaaria. Kiinteistöllä on asuinrakennus, kaksi talousrakennusta ja sauna.

Ajatus Klippulan myynnistä ei miellytä Salon Urheilukalastajia. Yhdistys järjestää Klippulassa kalastusleirejä nuorille, perheille ja aikuisille.

– Nykyinen toiminta painottuu nuorisotyöhön, ja tarvitsemme merellisen paikan, jossa voimme opettaa kalastusta, sanoo urheilukalastajien puheenjohtaja Kari Järvi.

– Ely-keskus tukee leiritoimintaa kalakorttivaroista, mutta leirejä ei voi järjestää, jos ei ole paikkaa.

Talvikaudella urheilukalastajat pyörittää kalakerhoa Jepuliksen kerhotiloissa.

– Jos kaupunki haluaa päästä eroon Klippulan ylläpitokustannuksista, urheilukalastajien säännöt sallivat lahjoitusten vastaanottamisen, Järvi vihjaa.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mölö
11 kuukautta sitten

Niin laitetaan lihoiksi entisten kuntakeskuksien kiinteistöjä, ja ikinä niitä ei takaisin saa.

Kulut vain juoksevat
11 kuukautta sitten
Reply to  Mölö

Myynti ei varmasti tulisi mieleenkään, jos näillä kiinteistöillä olisi aktiivista käyttöä. Kun katsotaan miten hiljaista on perjantai-iltana Salon keskustassa, voidaan olla varmoja, ettei entisten kuntakeskusten perukoilla liiku väkeä nimeksikään.

Ennen oli toisin.

Erpe
11 kuukautta sitten
Reply to  Mölö

Ei hyviä paikkoja kannata myydä, niitä ei koskaan saa takaisin. Jos jotain tarvitsee myydä, niin Salo on ensimmänen. Toiset voi vuokrata ulos vaikka tarjouksen perusteella, jos virkamiehillä on siihen aikaa, tai voi käyttää alhankijaa, silloin tapahtuu.

Vepsä
11 kuukautta sitten

Seurakunnan pitäisi tehdä samoin. Ylimääräiset kiinteistöt pois. Ei niitä pidä pitää sen vuoksi, että kunhan on kiinteistöjä, leirikeskusta ja pytinkiä.

Volkan
11 kuukautta sitten

Salo ansaitsee näitä kaikkia. Ensin tietenkin salolaiset ovat niin vaikenevia ihmisiä, että en muuta sano.