Salolaisravintola Bar Bizarre ottaa koronapassin heti käyttöön – ”Varaudumme koronapassien tarkistamiseen lisähenkilökunnalla”

0
Bar Bizarre peruu päätöksensä ottaa koronapassi käyttöön ravintolassa. Kuvassa yrittäjä Sanna Jousi. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salolaisista ravintoloista Bar Bizarre on hyödyntämässä koronapassin käyttöönoton pikatahtiin. Eduskunta hyväksyi koronapassin käyttöönoton perjantaina, ja se tulee voimaan lauantaina.

– Meillä on valmius ottaa passi käyttöön jo tänä viikonloppuna. Passin avulla pystymme palaamaan vanhaan normaaliin aukioloaikojen suhteen, Bizarren yrittäjä Sanna Jousi kertoo.

Koronapassin avulla Bizarren aukioloaika venyy jatkossa kello 04:ään. Vielä ennen passin käyttöönottoa anniskelun on pitänyt loppua kello 00 ja ravintolat ovat sulkeutuneet kello 01.

– Korona-aika osoitti, että ravintolakäyttäytymisessä ei tapahtunut sellaista muutosta, että asiakkaat olisivat liikkeellä illalla jo aikaisemmin. Ihmiset ovat tottuneet lähtemään ulos myöhään, Jousi sanoo.

Myös Bar Pena & The Disco avautuu ensi viikon perjantaina koronapassin avulla ja on auki 04:ään, kertoo yrittäjä Miska Pekkola.

– Täksi viikonlopuksi emme saa paikkaa enää auki. Mukavinta on se, että pääsemme pitkästä aikaa taas avaamaan. Hyvä, että asiaan saatiin ratkaisu. Emme voi olla rokottamattomien panttivankeina loputtomiin, Pekkola kuvailee.

Bar Pena & The Disco oli auki keskikesällä neljä viikkoa, mutta on ollut jälleen kokonaan suljettuna elokuun alusta asti. Etenkin yökerhoille korona-aika on ollut raskas, koska valomerkki on tullut jo siinä vaiheessa, kun tanssikansa normaalisti vasta hioo askelkuvioita kotonaan.

– Meidän on turha olla auki, jos anniskelu on loputtava kello 22 tai 00, Pekkola huomauttaa.

Salon Seudun Sanomat kysyi koronapassin käyttöönotosta myös Hometownista ja Bar & Cafe Volumista, mutta näistä paikoista ei asiaa haluttu kommentoida.

Pekkola ei osaa sanoa, pitääkö hän itse koronapassia hyvänä vai huonona asiana.

– Tässä vaiheessa on hyvä, että saamme paikan auki. En ole kuitenkaan varma, mitä koronapassi tarkoittaa tulevaisuudessa rajoitusten suhteen, hän miettii.

Koronapassin avulla poistuvat myös ravintoloiden paikkamäärärajoitukset. Varsinais-Suomessa ja sen myötä myös Salossa anniskeluravintolat ovat voineet ottaa sisään asiakkaita vain puolet ravintolan kapasiteetista.

– Koronapassi tulisi meille nimenomaan myöhäisiltoihin eli se ei olisi voimassa jatkuvasti. Joustava ratkaisu olisi meille varmasti järkevin tässä tapauksessa, Jousi pohtii.

Koronapassin tarkemmat yksityiskohdat eivät olleet Jousen tiedossa vielä perjantaina iltapäivästä, vaan ravintolassa odotettiin tarkempia ohjeita asiaan.

– Kyllä se saletisti lisätöitä teettää. Haluamme kuitenkin toimia ovella sujuvasti ja joustavasti, jotta asiakkaat pääsevät ilman turhia viivytyksiä sisään. Varaudumme koronapassien tarkistamiseen lisähenkilökunnalla, Jousi sanoo.

Pekkola uskoo, ettei koronapassin tarkistaminen tuo ovelle isompia jonoja.

– Ihmiset ovat sen verran valveutuneita, että osaavat kaivaa todistuksen valmiiksi.

Pekkolan mukaan yrityksen työntekijätilanne on vaikea.

– Ei kukaan viitsi odottaa yli puolitoista vuotta, että koska työt taas alkavat. Meiltä on lähdetty pois rautakauppaan ja ruokakauppaan. Työntekijöitä ei ole saatavilla, vaikka olen yrittänyt etsiä. Onneksi sen verran meitä on, että saamme paikan auki ensi viikolla, mutta lisää työntekijöitä kaivataan, Pekkola myöntää.