Salolaisravintola perui päätöksensä koronapassin käytöstä – ”Kokeilun jälkeen se ei ollut tässä tilanteessa meille sopiva ratkaisu”

14
Bar Bizarre peruu päätöksensä ottaa koronapassi käyttöön ravintolassa. Kuvassa yrittäjä Sanna Jousi. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salolaisravintola Bizarre on perunut päätöksensä ottaa koronapassi käyttöön. SSS teki aiheesta jutun lauantain lehteen (16.10. 2021).

Eduskunta hyväksyi koronapassin käyttöönoton perjantaina, ja se astui voimaan lauantaina. Koronapassin avulla ravintoloiden aukiolo- ja paikkamäärärajoitukset poistuvat.

– Olemme valmiit itse myöntämään, milloin kokeilu ei ollut meidän juttu. Yhden illan kokeilun perusteella koronapassikäytäntö osoittautui sellaiseksi, Bizarren yrittäjä Sanna Jousi kertoo tiedotteessa.

Jousen mukaan ravintola oli tehnyt asiakkaille passien tarkastuksen perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 00, minkä seurauksena vain passin omaavat saivat jäädä sisälle.

– Vaikka monille paikoille käytäntö saattaa toimia hyvin, jätti se meille surullisen fiiliksen ja on lopulta monia niitä asioita vastaan, mitä Bizarre edustaa. Kenenkään terveyttä ja turvallisuutta väheksymättä, Jousi sanoo.

– Emme ota kantaa itse passin puolesta tai vastaan, toteamme vain, ettei se kokeilun jälkeen ollut tässä tilanteessa meille sopiva ratkaisu.

Ne anniskeluravintolat, jotka eivät ota passia käyttöön, joutuvat lopettamaan anniskelun Varsinais-Suomessa kello 00 ja sulkemaan ovet kello 01. Lisäksi anniskeluravintoloissa on tällä hetkellä käytössä ainoastaan puolet asiakaspaikoista.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lueskelija
1 kuukausi sitten

On se ihmeellistä kun raha ei kelpaa.

Yksi Täti
1 kuukausi sitten

Olisiko asiakasmäärä pudonnut alle minimin vai mikä olisi selitys, vaikka passilla toivottiin ihmisten hakevan puuttuvat rokotteensa.

Ihmettelijä
1 kuukausi sitten

Kummallista, kun pitää ehdoin tahdoin sallia koronan leviäminen! Ei tarvitse siis mennä, kun en voi olla varma asioinnin turvallisuudesta.

Ihmettelen kovasti ravintolan toimintaa… kohta saadaan lisää rajoituksia, kun ei voida vapaaehtoisesti toimia kaikkien hyväksi.

Hellu
1 kuukausi sitten
Reply to  Ihmettelijä

Eipähän Salossa mitään ongelmaa ole ollut ravintoloissa, saatikka kaupoissa. Kaupoissahan enin porukka pyörii. Ravintolahysteriaan on syypää hallitus ja lehdistö. Tuskinpa Ihmettelijä niissä paikoissa paljon pyörii.

Janne Nurmi
1 kuukausi sitten

Täytyy muistaa myös se että oletko rokotettu tai että voit myös kantaa virusta.

Rokotettu
1 kuukausi sitten
Reply to  Janne Nurmi

Täytyy nyt Janne ihan rehellisyyden nimissä tässä kuitenkin muistaa ja tuoda esiin se fakta, että rokotteen ottanut yksilö joka kyllä voi olla huom. viruksen (mahdollinen kantaja) kuitenkin erittää tilastollisesti ja tutkitusti vähemmän virusta ympärilleen kuin rokottomaton henkilö.

Rokottamaton yksilö saattaa myös kantaa muuntovirusta huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä ja toimia viruksen superlevittäjänä kuin mitä rokotettu henkilö saattaa.

Olli P
1 kuukausi sitten

Ilmeisesti asiakaskunnan rakenteesta johtuen!?

Pekka
1 kuukausi sitten
Reply to  Olli P

Juuri näin.

Marko
1 kuukausi sitten
Reply to  Olli P

Mene sellaiseen baariin missä asiakaskunta vastaa sinun odotuksiasi, kerro samalla meille paikan nimi. Joka asiasta täällä tehdään ongelma, ravintoloissa ei kylläkään tarvitse käydä jos ei paikka miellytä tai jos ei kysytä sitä passia. Pysykää kotona ja keitelkää perunoita.

Maija
1 kuukausi sitten

Eräs taho on luonut nettiin sivuston, josta näkee, mitkä yritykset ovat ottaneet koronapassin käyttöön. Sivuston perimmäinen tarkoitus saattaa olla pyrkimys koronapassin kieltämiseen tms.

Kuitenkin meille muille se on oiva väline löytää ne edes vähän turvallisemmat illanviettopaikat.

Volkan
1 kuukausi sitten

Ihan oikein. Koko koronapassitouhu kummastuttaa.

Hämmästymyt
1 kuukausi sitten

Totuushan on, etteivät suositukset tai vapaaehtoisuus ole toimineet koko koronapandemian aikana.

Rokotus ja passi pitäisi olla pakollinen. Miksi rokotteesta kieltäytyviä otetaan sairaalahoitoon, kun ovat kieltäytyneet ennakoivasti hoidosta.

On myös naurettavaa, etteivät työpaikat saa vaatia koronapassia, siinähän rikotaan suoraan työturvallisuuslakeja. Italia on oikealla linjalla passin kanssa.

Veronmaksaja
1 kuukausi sitten

Tämä koronatauti ei ole todellakaan ohi eikä ole sitä pitkään, pitkään aikaan. Kaikki asiantuntijoiden ohjeiden mukaiset toimenpiteet pitää tehdä, vaikka ne olisivat suosituksia vain.

Maskia täytyy käyttää edelleen, rokotus on otettava, koronapassi hommattava ja palveluntuottajien pitää ottaa se koronapassihomma käyttöön heti. Miten tämä voi olla niin vaikeaa?

Home
1 kuukausi sitten

Tästä saa sen käsityksen, että passia vastustavat häiriköt estivät toiminnan. Ehkä viruksen leviämisen kannalta hyvä näin.