Salolaisyritys otti vetovastuun Turun Talouspäivistä – tavoitteena 3 000 kävijää

0
Stina Siikosen yritys Koolle Oy on erikoistunut konseptointiin ja tapahtumien järjestämiseen. Kuva: TS arkisto/Jori Liimatainen

Turun Talouspäivät -tapahtuma on tänä vuonna salolaisen Koolle Oy:n järjestämä.

– Toimistomme on nyt ensimmäistä kertaa tapahtuman vetovastuussa. Tämä on meidän skaalassamme iso tapahtuma ja mahdollistanut myös kasvun. Meille on tullut yksi uusi työntekijä tapahtuman myötä, sanoo Koolle Oy:n yrittäjä Stina Siikonen.

Koolle Oy on vuonna 2015 perustettu yritys, joka on erikoistunut konseptointiin ja tapahtumiin. Yritys työllistää tällä hetkellä yrittäjä Siikosen lisäksi kaksi henkilöä ja harjoittelijan.

– Talouspäiviä järjestäessä olemme pystyneet käyttämään myös salolaisia kumppaneita, sanoo Siikonen.

Kaksipäiväinen Turun Talouspäivät järjestetään tämän viikon perjantaina ja lauantaina Turun Messukeskuksessa.

Ohjelma käsittelee talousaiheita monesta näkökulmasta. Tarjolla on esimerkiksi kokoomuksen kansanedustajan Antti Häkkäsen puheenvuoro talouspolitiikan haasteista ja talousvalmentaja Henri Hujalan vinkit sijoittamisen aloitukseen.

Tapahtuman tavoitteena on kerätä 3 000 kävijää messukeskukseen.

– Säästäminen ja sijoittaminen ovat nousussa ja koko ajan suuremman joukon arkea, sanoo Siikonen.

Koolle Oy tekee tapahtuman yhteistyössä Turun Messukeskuksen ja Value Business Events -yrityksen kanssa.

Siikosen yritys päätyi Turun Talouspäivien tekijäksi juuri Value Business Events -yrityksen kontaktien kautta: Value Business Eventsin taustalta löytyy kokoomuspoliitikko Ville Valkonen, joka toimii nykyisin apulaispormestarina Turussa. Myös Siikonen on kokoomusaktiivi.

Turun Talouspäivät on järjestetty kahdesti aiemmin, vuosina 2018 ja 2019. Viime vuonna tapahtuma peruttiin koronan vuoksi, ja myös tänä vuonna järjestelyjä on tehty osin koronan varjossa. Samalla on käynyt Siikosen mukaan selväksi, että tapahtumakonsepti ja aihepiiri kiinnostavat.

– Kiinnostus on valtavaa, mutta osa yrityksistä on jäänyt pois koronan vuoksi. Meillä on tahto olla tekemässä tapahtumaa myös ensi vuonna, ja potentiaalia vielä suurempaan tapahtumaan on.