Salon kaukolämpö laajentaa verkostoaan Halikon Pappilassa – työ haittaa liikennettä Hurtintiellä

0
Kaukolämpöverkoston laajennus alkaa ensi viikolla Hurtintien ja Kuruntien risteyksestä.

Salon kaukolämpö Oy laajentaa verkostoaan Halikon Etu-Pappilaan loppuvuoden ja tammikuun aikana.

Yhtiö rakentaa noin puoli kilometriä uutta runkolinjaa Kuruntieltä Ojatielle asti. Linja rakennetaan Hurtintien toisen ajokaistan alle, ja työmaa aiheuttaa liikenteelle haittaa.

Työ aloitetaan Kuruntien puoleisesta päästä päiväkodin viereisestä risteyksestä ensi viikolla. Hurtintien liikenne katkaistaan hetkellisesti kaivutyön takia, mutta muutoin liikenne pääsee kulkemaan työmaan ohi yhtä kaistaa pitkin.

– Menemme Kuruntieltä katsoen Hurtintien vasenta kaistaa pitkin. Toinen ajokaista pysyy käytössä, ja päiväkodin viereiselle mäen harjalle asennetaan väliaikaiset liikennevalot työmaan ajaksi, kaukolämpöpäällikkö Jarkko Niemi kertoo.

Hän toivoo, että Etu-Pappilan alueen asukkaat välttävät mahdollisuuksien mukaan ajamista työmaa-alueella ja käyttävät mieluummin Törnintietä.

Kaukolämpöverkostoa laajennetaan, koska Etu-Pappilan alueella on halukkaita liittyjiä. Jarkko Niemen mukaan verkostoon liittyy talveksi yksi rivitaloyhtiö Ojatieltä, ja runkolinjan rakentamisen jälkeen liittyminen tulee keväällä mahdolliseksi myös alueen muille taloyhtiöille ja omakotitaloille.

– Siltä alueelta on tullut kyselyitä mahdollisuudesta liittyä kaukolämpöön jo parin, kolmen vuoden ajan. Teimme Etu-Pappilassa kyselyn noin vuosi sitten, ja kiinnostusta oli sen verran, että verkostoa päätettiin laajentaa, Jarkko Niemi sanoo.

Kiinnostusta on lisännyt myös uuden jätevoimalan mahdollistama kaukolämmön hinnan lasku.

Salon Kaukolämmön ajatuksena on rakentaa uutta runkolinjaa myös Hurtintien poikkikatujen Törnintien ja Perätien alueelle.

– Sinne tehdään runkolinja keväällä, ja sen jälkeen alueen taloja voidaan liittää kaukolämpöön, Niemi sanoo.

Hurtintien runkolinjan rakentaminen maksaa Salon kaukolämpö Oy:lle kaikkiaan noin 200 000 euroa.

Runkolinjaa rakennetaan 500 metriä ja tarvittavat tonttiliittymät päälle.

Työ valmistuu tammikuun puolivälissä. Hurtintie asvaltoidaan keväällä, kun tie on ehtinyt painua ja kuivua.