Salon kirkossa taiturointia alttoviululla ja pianolla

0
Anni Collan ja Harri Sippel konsertoivat yhdessä Salon kirkossa.

Salon kirkossa kuullaan sununtaina 10. lokakuuta Harri Sippelin ja Anni Collanin konsertti Sielukasta sointia. Konsertin ohjelmassa on pianovirtuoosin ja säveltäjän Johann Nepomuk Hummelin (1778–1837) Sonaatti alttoviululle ja pianolle Es-duuri op. 5 nro 3, elokuva-, näyttämö- ja tv-musiikin säveltäjänä tunnetun Dirk Brossén (s. 1960) Black, White and in Between sekä tuotteliaan säveltäjän Julius Röntgenin (1855–1932) Sonaatti alttoviululle ja pianolle c-molli.

Konsertissa alttoviulua soittaa musiikin maisteri Harri Sippel, kamarimusiikkiyhtye Turku Ensemblen perustajajäsen ja nykyinen puheenjohtaja. Sippel on opiskellut alttoviulunsoittoa Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui vuonna 1987. Hän on täydentänyt opintojaan muun muassa Tukholmassa ja Lontoossa.

Sippel on esiintynyt alttoviulusolistina, kamarimuusikkona ja omin resitaalikonsertein, viimeksi keväällä 2019 pianotaiteilija Tuomas Malin kanssa. Ulkomailla hän on esiintynyt Aboa-kvartetin ja Nordic Light Piano Quartetin riveissä.

Toimittuaan useita vuosia alttoviulun äänenjohtajana Turun kaupunginorkesterissa Sippel siirtyi alttoviulunsoiton lehtoriksi Turun konservatorioon, jossa opettaa edelleen tuntiopettajana. Vuodesta 2000 lähtien hän on opettanut alttoviulunsoittoa Turun ammattikorkeakoulussa.

Pianoa konsertissa soittaa musiikin maisteri ja pianopedagogi Anni Collan, joka valmistui vuonna 2014 parhain arvosanoin Essenin Folkwang-yliopistosta ja 2015 Sibelius-Akatemiasta.

Collan sijoittui kolmanneksi Jyväskylän kansallisessa pianokilpailussa 2014, ja hänet on palkittu Sibelius-Akatemian sisäisessä Helmi Vesa -kilpailussa useasti. Vuonna 2015 hän sai toisen palkinnon kansainvälisessä pianokilpailussa Orihuelassa, Espanjassa.

Collan on esiintynyt Jyväskylä Sinfonian, Sigyn Sinfoniettan, Joutsenon Taidekesän ja muiden festivaaliorkestereiden solistina Suomessa ja Baltiassa.

 

Sielukasta sointia -konsertti Salon kirkossa (Kirkkokatu 7) 10. lokakuuta klo 17.