Salon sairaalahankkeelle valittiin suunnittelijat – sairaalan uudistaminen maksaa kaikkiaan 58 miljoonaa euroa

2
Salon sairaalaan rakennetaan uudisosa Sairaalantien puoleiselle sivulle. Maanrakennustyöt alkavat tontilla ensi talvena. Kuva: SSS/Marko Mattila

Salon sairaalan uudistamishankkeelle on valittu suunnittelijat.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kiinteistöjaosto on kilpailuttanut suunnitteluryhmiä, jotka koostuvat eri alojen suunnittelijoista ja jotka ovat antaneet työstä yhteistarjouksen.

Parhaat pisteet kilpailutuksessa saanut suunnitteluryhmä F-duuri on valittu työn tekijäksi. F-duuriin kuuluvat Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy ja Schauman Arkkitehdit Oy, A-insinöörit Suunnittelu Oy, Granlund Oy, Rejlers Finland Oy ja Gravicon Oy.

Arkkitehtisuunnittelun lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat rakenne-, LVIA-, sähkö-, sprinklerijärjestelmän ja kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu sekä tietomallikoordinointi.

Suunnitteluryhmän yhteenlaskettu veloitushinta on runsaat 2,7 miljoonaa euroa.

Salon sairaalan uudistaminen maksaa kaikkiaan 58 miljoonaa euroa, ja urakka alkaa toden teolla ensi vuonna.

Nyt valitut suunnittelijat jatkavat työtä kesäkuussa hyväksytyn hankesuunnitelman pohjalta. Ajatuksena on, että suunnittelutyö valmistuu ensi keväänä, minkä jälkeen sairaanhoitopiiri kilpailuttaa varsinaisen projektijohtourakan. Pääurakoitsija aloittaa rakennustyöt alustavan aikataulun mukaan ensi syksynä.

Sairaalanmäellä alkaa kuitenkin tapahtua jo ensi tammikuussa. Hankejohtaja Timo Seppälä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoo, että sairaalan B-osan nollakerroksen korjaustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden alussa.

– B-osa on tyhjennetty ja purettu runkoa myöten jo aikaisemmin, ja sen rakentaminen lähtee liikkeelle tammikuussa.

B-osan nollakerrokseen tulee Salon kaupungin korvaushoito, kappelitilat ja varastotilaa.

Seppälän mukaan ensi vuoden alussa alkavat myös sairaalan sähköjärjestelyt. Sairaalalle tulee uusi muuntaja ja varavoimakone.

Sairaalatien varteen nousevan uudisrakennuksen maanrakennustyöt alkavat niin ikään vuoden alkupuolella.

Salon sairaalan uudistaminen kestää suunnitelmien mukaan noin viisi vuotta. Valmista tulee vuonna 2027, ja pihatyöt tehdään viimeistään keväällä 2028.

Salossa on liikkunut syksyn mittaan huhuja, joiden mukaan sairaalahanke olisi vaarassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kiristyneen talouden takia.

– Tuulesta temmattua juttua. Tästä on piirin valtuusto tehnyt päätöksen, ja me viemme hanketta eteenpäin, Timo Seppälä sanoo.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Päkä
1 kuukausi sitten

Toivottavasti tulisi sitten myös parkkihalli tuonne kirkonmäen sisään.

Riittääköhän budjetti
1 kuukausi sitten

Kustannusarvio kuulostaa kovin edulliseltä. Turkuun saisi rakennettua tuolla rahalla vain sillan tai funikulaarin.