SalPa tarrasi ”mitalisijaan” – Tero Suonperä on korvaamassa Virtasen päävalmentajana

0
Luiyi Laguerre iski ottelun ainoan maalin Vantaalla. Kuva kesäkuun PIF-kotiottelusta. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

SalPa haki lauantaina Myyrmäen stadionilta voiton kauden viimeisestä vierasottelustaan Kakkosen B-lohkossa.

VJS-ottelun ainoan maalin iski 43. minuutilla Luiyi Laguerre.

– Meillä oli siinä pidempi hyökkäys. Leskelän Niko nosti pallon 40 metristä rangaistusalueen kulmaan ”Luigille”, joka otti pallon rinnalla haltuun ja laukoi etukulmasta sisään. Oikein mallikas hyökkäys, SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen kertasi.

Virtasen mukaan SalPa hallitsi avauspuoliskoa suvereenisti.

– Pallonhallinta taisi olla 60/40 meille.

Toisella puolikkaalla SalPan fokus katosi ja sarjapaikkansa puolesta taisteleva VJS otti hallinnan.

– Meille tuli syöttövirheitä ja VJS lisäsi ymmärrettävästi vauhtia.

Kotijoukkueen tuskaa helpotti huomattavasti Espoosta kantautunut väliaikatieto, jonka mukaan KaaPo oli voittamassa Espoon Palloseuraa viimeisen vartin maaleilla.

– Pitää muistaa, että tasapelillä VJS olisi varmistanut sarjapaikkansa. He loivatkin lopussa hyviä maalipaikkoja, mutta (maalivahti Joni) Rahila oli aina pallon tiellä, Virtanen kertoi.

– Loppuminuuteilla saimme jäädytettyä pelin.

SalPan puolustuslinjassa omat pojat Valtteri Peltola ja Onni Vesterinen pelasivat taas täydet minuutit. Loukkaantumisista kärsineen kaksikon kuntoutuminen onkin ollut loppukauden yksi positiivisimmista asioista.

– He ovat tulleet vahvasti takaisin ja laatu on ollut hyvää. Täytyy olla molempien puolesta iloinen. Heidän ympärilleen on kiva rakentaa jatkumoa, SalPan päävalmentajan tehtävät jättävä Virtanen kertoo.

SalPa nousi sarjakolmoseksi ennen päätöskierrosta. PIF on varmistanut jo sarjan voiton ja nousun Ykköseen, FC Jazz on kaksi pistettä SalPaa edellä ja tasapisteissä olevalla FC Honka Akatemialla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

SalPan kauden viimeinen ja Virtasen päävalmentajapestin viimeinen ottelu on ensi sunnuntaina Urheilupuistossa EPS:ää vastaan. EPS:llä on vielä voitolla mahdollisuus säilyttää sarjapaikkansa.

– Jos lähdemme puolivaloilla, niin loukkaantumisriski kasvaa. Meidän tavoite on olla ”mitaleilla” ja siihen pyritään, vaikka se ei omissa käsissä enää olekaan.

– Sen jälkeen lyödään kausi pakettiin ja annetaan viestikapula eteenpäin, Virtanen kuittasi.

SalPa on yhtiöittämässä edustusjoukkueen toiminnan ensi kaudella. Uuden yhtiön vetäjäksi tulee Tero Karinti , joka tuo oman päävalmentajan mukanaan.

SSS:n tietojen mukaan uusi päävalmentaja on Tero Suonperä, joka on valmentanut urallaan useissa suomalaisseuroissa, muun muassa Valkeakosken Hakassa. Viimeiset vuodet Suonperä on valmentanut Porin Jazzin junioreita.

SalPan piti kertoa yhtiöittämishankkeesta jo viime viikolla, mutta kaikkia asioita ei ollut vielä sovittuna.

Kakkosen B-lohko: VJS–SalPa 0–1 (0–1)

43. Luiyi Laguerre 0–1

SalPan kokoonpano: Joni Rahila (mv); Valtteri Peltola, Samuel Olabisi, Iku Leino, Onni Vesterinen; Niko Leskelä, Mikke Louhela (v) (74. Akseli Auranen, v); Niko Vuorela (67. Eero Lehtinen), Mika Scoarnec (74. Blend Miftari), Luiyi Laguerre (87. Exauce Madingu); Efraim Mavengo (87. Miika Koski).

SalPan seuraava ottelu: su 24.10. SalPa–EPS Urheilupuistossa kello 14.