Someron tarkastuslautakunta huolissaan hoitopaikkapulasta – lautakunta peräänkuuluttaa myös tehtyjen päätösten täytäntöönpanon nopeuttamista

1
Someron kaupungin taloutta arvioinut tarkastuslautakunta muistuttaa, että puute ikäihmisten hoitopaikoista on Somerolla vaikea. Tervaskannon palvelutalosta on alakerta suljettu sisäilmaongelmien vuoksi ja uuden palvelutalon tekeminen sen tilalle on viivästynyt. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Someron kaupungin viime vuoden taloutta arvioinut tarkastuslautakunta nostaa esille pulan ikäihmisten hoitopaikoista. Lakisääteinen lautakunta toteaa arviointikertomuksessaan, että ikäihmisten hoitopaikkojen puute on vaikea.

Lautakunta muistuttaa, että ikäihmisten asumispalvelutiloja on liian vähän ja vanhuksia on sijoitettu oman kaupungin ulkopuolelle, joten uutta tilaa tarvitaan. Tarkastuslautakunta painottaa arviointikertomuksessaan, että hankkeiden täytäntöönpanoa tulisi jatkossa pyrkiä nopeuttamaan, jotta vältetään turhia kuluja.

Tarkastuslautakunta nostaa esille myös urheilukentän peruskorjauksen viivästymisen. Lautakunta toteaa, että asiaan on saatava ratkaisu.

Lautakunta huomauttaa kaupunkia myös ylimääräisten kiinteistöjen myynnin ja purkamisen tärkeydestä, sillä kiinteistöt rasittavat kunnan taloutta.

Korona vaikutti viime vuonna voimakkaasti myös kuntien toimintaan ja esti monien tavoitteiden toteuttamisen. Tarkastuslautakunnan mukaan koronavuosi meni kaikesta huolimatta Someron kaupungilta suhteellisen hyvin.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sote ja Somero
1 vuosi sitten

Sote astuu voimaan 2023 ja sen jälkeen kaikki terveys- ja hyvinvointipalvelut siirtyvät maakuntien hoidettaviksi. Somerolla kärsitään nyt hoivapaikkapulasta, mutta kukaan ei ole vaivautunut selvittämään mitä se sote tuokaan tullessaan ja mikä koskee Someroa. Somerolla tullaan hyvin todennäköisesti menettämään lähes kaikki terveys- ja hyvinvointipalvelut koska alle 10 000 asukkaan kunnissa sote ei velvoita olemaan kuin terveyspisteen ei röntgeniä, laborotoriota ynnä muita. Arvoitus on miten käy ikäihmisten palveluiden. Siirretäänkö heidät muihin kuntiin? Näen tärkeänä nyt selvittää tämän ensin ennen kuin edes aletaan rakentamaan uutta palvelutaloa. Selvää on se että tällä alueella Turku päättää enemmistön voimalla ja Someron on siihen tyytyminen. Nyt kapuloita… Lue lisää »