Summeri pelasti PeU-Basketin – Pantterit vei viimeiset minuutit 20–2, mutta voitto matkasi Perniöön

0
Tuukka Juntunen heitti sunnuntaina 20 pistettä.

PeU-Basket aloitti miesten I divisioona B:n hakemalla arvokkaan vierasvoiton Herttoniemestä Pantterien vieraana.

PeU pelasi paikoin loistavaa koripalloa ensimmäiset 35 minuuttia. Joukkue sai luotua kerta toisensa jälkeen laadukkaita heittopaikkoja, ja kolmosprosentti kävi jo 50:ssä.

Kun ottelua oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia, johti PeU 74–53. Sitten tapahtui jotain.

– Luulin jo, että Pantterien selkäranka katkesi, PeU:n päävalmentaja Jussi Savolainen myönsi.

Vilpas-legenda Bernard Harrisin kovaäänisesti komentama Pantterit vaihtoi koko kentän prässiin ja sai voittoon jo tuudittuneen PeU:n täysin pois tolaltaan.

– Varoitin siitä prässistä jo neljännen jakson alussa ja ihmettelin, miksi he eivät ottaneet sitä aiemmin käyttöön, Savolainen kertoi.

Kori korilta PeU:n johto kaveni, ja vierailla oli suuria vaikeuksia saada pallo edes omalta alueelta pois. Pantterit nousi viimeisillä sekunneilla jo kolmen pisteen päähän (73–76), mutta summeri pelasti pahasti panikoineen PeU:n.

– Selkeästi näkyi, että väsyimme. Tietyille pelaajille tuli liian iso kuorma. Ja olihan siinä kovia heittoja myös vastustajalta, Savolainen kertasi.

Kuorma kasvoi toisen neljänneksen lopussa, kun PeU:n jenkkivahvistus Justin Young donkkasi komeasti illan ainoaksi jääneen korinsa.

Young loukkasi kuitenkin jalkansa alastulossa, eikä pystynyt enää pelaamaan.

– Young astui siinä vastustajan jalan päälle. Hän ei pystynyt varaamaan yhtään painoa jalan päälle, Savolainen harmitteli.

PeU pelasi siis viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta ehjän ottelun.

Patrik Poutainen heitti 22 pistettä ja haki 12 levypalloa.

– Tiesimme, että Pantterien nelospaikan pelaaja ei tule ylös, niin saimme käynnistettyä Paten kautta hyökkäyksiä. Erittäin hyvä ottelu häneltä, Savolainen kehui.

Tuukka Juntunen heitti 20 pistettä (kolmoset 5/9). Kovan työmäärän tehnyt Timur Emaldynov ja ainoa pointti Niko Huoponen olivat myös hyviä.

Mainittava on myös Timo Niitynperä, joka merkkautti 15 minuutin peliajalla kentän kovimman plusmiinus-lukeman +13.

–Timppa ”mätsäsi” hyvin heidän isoon sentteriin. Muutimme palloscreenipuolustusta aina kun hän tuli kentälle ja se toimi, äänensä jo avauspuolikkaalla menettänyt Savolainen kertoi.

Ensi sunnuntaina PeU pelaa ensimmäisen kotiottelunsa. Vastaan tulee Steve Robinsonin tähdittämä Kipinä Äänekoskelta. Vain 165-senttinen Robinson on pelannut kauden kaksi ensimmäistä ottelua 37,5 pisteen keskiarvolla.

– Pitää katsoa videolta, miten he pelaavat. Jotain pitää häntä vastaan keksiä, Savolainen pohti.

Miesten I divisioona B: Pantterit–PeU-Basket 73–76 (17–14, 16–25, 13–26, 27–11)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Justin Young 2/3, Tuukka Juntunen 20/4, Timur Emaldynov 8/5, Niko Huoponen 7/3, Onni Mäkynen 2/3, Juhana Melkkilä 4/1, Patrik Poutiainen 22/12, Timo Niitynperä 6/6, Tuukka Aaltonen 5/1.

Yleisöä: 98.

PeU-Basketin seuraava ottelu: su 24.10. PeU-Basket–Kipinä kello 17 Perniön liikuntahallissa.