Suomen parhaat tanssijat kokoontuvat taas Salohalliin

0
Salohallissa on tanssittu lukuisia

Suomen parhaat tanssijat valtaavat lauantaina Salohallin 300 neliömetrin sokerivaahteraparketin muutaman vuoden tauon jälkeen, kun Pormestarinkadulla ratkaistaan kymppitanssin Suomen mestaruudet.

Vastoin edellisiä Salohallin suurkilpailuja, nyt järjestysvastuussa ei ole Tanssiseura Swivel vaan kilpailun järjestää Suomen Tanssiurheiluliitto yhteistyössä vuosi sitten perustetun Vilpas DanceSportin kanssa.

Yksipäiväiseksi supistettu kilpailu alkaa jo kello 9.30 lasten ja juniorien soolotanssilla ja huipentuu kello 20.20 alkavaan Champion-luokan SM-kilpailun latinalaistansseihin.

Kilpailupäivän taso on kova, sillä mukana on neljä viidestä hallitsevasta 10-tanssin Suomen mestariparista, ainoastaan senioriluokassa tullaan kruunaamaan uusi mestari.

Salohallin kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 81 paria.

Champion-luokan kilpailun suurin ennakkosuosikki on Suomen rankingin ykköspari Gleb BannikovAda Varstala . Rankingin nelospari, salolaista Swiveliä edustava Toivo MarkozovElisa Niinistö ei ole mukana kilpailussa.

Pitkään päivään mahtuu juniorien, nuorison ja seniorien SM-kilpailun lisäksi myös juniorien SM-joukkuekilpailu sekä The World Games -karsinta.

Paikkaa ensi kesänä USA:n Alabamassa käytäviin World Gamesiin tavoittelee Vilppaan pari Markus RantaAlisa Heino, joka osallistuu kotikaupungissaan latinalaistanssin karsintakilpailuun.

Salohallin karsintakilpailun voittaja saa paikan Euroopan karsintakilpailussa, joka järjestetään Oslossa. Kaikkiaan Alabamaan selviää 23 maailman parasta vakio- ja latinalaistanssiparia.

– Kun tanssi ei ole olympialaji eikä sellaiseksi breakdancea lukuun ottamatta ainakaan vielä tulekaan, on World Games lajin suurin mahdollinen tapahtuma, Alisa Heino kertoi kuukausi sitten Salon Seudun Sanomille.

Myös latinalaistanssin ranking-ykköset Bannikov–Varstala eivät voi osallistua Salon karsintaan, koska sääntöjen mukaan kummankin tanssijan pitää olla Suomen kansalainen.

Markus Ranta ja Alisa Heino ovat tanssineet urallaan ennenkin Salohallissa. Kuva vuodelta 2017.

10-tanssin SM-kilpailu ja World Games -karsinta lauantaina Salohallissa

Poimintoja lauantain aikataulusta:
Kello 10.40: Lapsiparien latinalaistanssit.
Kello 13.40: Junioriluokkien 1 ja 2 latinalaistanssifinaali.
Kello 14.50: Vakiotanssien World Games -karsinta.
Kello 15.10: Junioriluokkien 1 ja 2 vakiotanssifinaali.
Kello 16.25: Latinalaistanssien World Games -karsinta. (Mukana Vilpas DanceSportin Markus Ranta–Alisa Heino)
Kello 17.45: Senioriluokan vakiotanssifinaali.
Kello 18.25: Champion-luokan vakiotanssit. (Mukana rankingin ykköspari Gleb Bannikov–Ada Varstala)
Kello 18.55: Juniorien SM-joukkuekisan latinalaistanssit
Kello 20:20: Champion-luokan latinalaistanssit

Mikä ihmeen kymppitanssi?

10-tanssi sisältää nimensä mukaisesti kymmenen eri vakio- ja latinalaistanssia.
Vakiotanssit: hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot ja quickstep.
Latinalaistanssit: samba, cha cha, rumba, paso doble ja jive.
10-tanssi on paitsi teknisesti haastava myös fyysisesti erittäin rasittava kilpailumuoto, koska se on ajallisesti pitkäkestoinen. Siksi 10-tanssia kutsutaankin vakio- ja latinalaistanssien ”kuninkuuskilpailuksi”.

Lähde: Tanssiurheiluliitto.