Surkea alku, loistava loppu – LP Viesti pilkkoi sarjakärki Pölkyn vahvalla syöttöpelillään

0
Jenni Jantusen (vas.) kanssa juhliva passari Saana Virtanen otti kaksi tärkeää torjuntapistettä.

Kauden neljä ensimmäistä otteluaan naisten Mestaruusliigassa täysillä pisteillä vetäneen Pölkky Kuusamon voittoputkeen tuli stoppi sunnuntaina Salohallissa.

Kotijoukkue LP Viesti petrasi esitystään ensimmäisen erän kyykkäyksen jälkeen selkeästi ja vei voiton 3–1

LP Viestin voiton salaisuus oli etenkin tuhoisassa syöttöpelissä, joka huipentui neljännen erän lopussa Jessica Kososen hypäriralliin. Salolaiset napsivat tilanteen 19–16 jälkeen jokaisen pisteen itselleen ja päättivät ottelun neljännen erän numeroihin 25–16.

LP Viesti syötti ottelussa yhdeksän ässää, joista neljä oli yleispelaaja Kososen käsialaa. Ässien lisäksi LP Viestin hyökkääjät pääsivät lätkimään palloja Pölkyn huonon vastaanoton seurauksena myös muutamaan otteeseen suoraan verkolta takaisin vastustajan kenttään.

– Uskalsin syöttää, kun oli hyvä luotto itsellä ja joukkueelta, Kosonen tiivisti vahvan peliesityksensä.

Syötön lisäksi ex-seuraansa vastaan pelannut Kosonen (19/+16) onnistui myös vastaanotossa ja verkolla kiitettävästi.

– Totta kai on hauskaa pelata vanhaa joukkuetta vastaan. Ehkä siinä oli ekstranapsu lisää, kun oli tuttuja vastassa, Kosonen pohti.

Pölkyn nollan pisteen ja LP Viestin kolmen sarjapisteen myötä naisten Mestaruusliigan kärkipää näyttäisi olevan tällä kaudella hyvin tasainen.

– Tärkeää oli, että saimme nyt ulosmitattua hyvän meiningin. Vaikka olemme voittaneet pelejä, jollain pienellä osa-alueella ei ole natsannut. Nyt natsasi kaikki, Kosonen myhäili.

LP Viestille itseluottamusta toi rutkasti lisää myös se, että voitto tuli ilman ykköspassari Viktoriia Tuchashviliä, joka istui penkillä joukkueenjohtajan roolissa.

– ”Vikillä” oli tuntemuksia jalassa, emmekä halunneet ottaa riskiä. Jälkikäteen ajateltuna hänen olisi ehkä kannattanut olla treenaamatta perjantaina, koska alla alla oli pari peliä neljään päivään, sairauslomalta ykköskäskijän rooliin palannut Tomi Lemminkäinen sanoi.

LP Viestillä riittää jonkin verran loukkaantumismurheita. Lemminkäinen tiedotti ottelun jälkeen, että keskitorjuja Nea Haatainen ei pysty pelaamaan enää tämän vuoden puolella. Laituri Arita Ternavan tilanne on enemmän avoinna, mutta hänkin lienee sivussa vielä kuukauden päivät.

Tuchashviliä tuurannut Saana Virtanen ei vastuuta hätkähtänyt, vaan pyöritti sarjakärjen nurin.

– Erinomainen esitys Saanalta. Kerroin pukuhuoneessa tuntia ennen ottelun alkua, että hän pelaa tänään. Taktisesti hyvä peli Saanalta, sillä hän löysi ne hyökkääjät, jotka pystyivät tappamaan palloa, Lemminkäinen kehui.

Hakkuri Iina Andrikopoulou jäi tällä kertaa tavallista vaisummaksi verkolla, mutta yleispelaajista Elena Becheva teki 18 pistettä. Kapteeni Anna Czakan kasasi keskeltä 16 pistettä, joista peräti seitsemän tuli torjunnalla. Czakan myös syötti väkevästi.

Bulgarialaisen Bechevan iltaa tummensi lukuisat suorat virheet: kuusi vastaanotossa ja saman verran hyökkäyksessä. Pelin edetessä vastaanottovastuu siirtyikin yhä vahvemmin Kososen ja libero Netta Laaksosen harteille.

– Pari ässää tipahti Bechevan eteen suoraan verkon kautta eikä hän voinut niille mitään. Uskon, että hän pystyy karsimaan virheitään jatkoon, Lemminkäinen totesi.

Pölkky ei häviötä jossitellut.

– Kaikki inhoavat häviämistä, mutta saimme tästä pelistä oppia, mitä kaikkea meidän pitää harjoitella jatkossa. LP Viesti kaatoi meidät syötöillään ja hyökkäyksillään. Meilläkin oli hetkemme, mutta emme olleet kurinalaisia, täksi kaudeksi Pölkkyyn palannut taitava passari Jalissa Trotter summasi.

Trotter on yksi Pölkyn kuudesta ulkomaalaisvahvistuksesta. Joukkueen kapteeni Jonna Wasserfaller ei ole ollut vielä mukana helmikuisen polvioperaationsa jälkeen.

Naisten Mestaruusliiga: LP Viesti–Pölkky 3–1 (19–25, 25–19, 25–22, 25–16)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Jessica Kosonen 19/+16, Jenni Jantunen 7/+5, Anna Czakan 16/+11, Iina Andrikopoulou 11/+1, Saana Virtanen (passari) 3/0, Elena Becheva 18/+1, Linnea Kuusela 0/0. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 38.
Pölkky: Ella Autere 8/+7, Jenna Mustonen 1/+1, Carlyle Nusbaum 13/+2, Adeja Lambert 1/-5, Linda Andersson 5/+1, Viivi Pyhäjärvi 7/+1, Jalissa Trotter (passari) 6/+3, Julie Lengweiler 18/+10. Libero Sanna Häkkisen vastaanottoprosentti: 40.

Hyökkäysprosentti: 44–33
Vastaanottoprosentti: 43–33
Torjuntapisteet: 13–11
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 9–8/11–11

Yleisöä: 537

SSS-pisteet: Kosonen 3, Czakan 2, Virtanen 1.
SSS-pistekilpailun tilanne: Kosonen 4, Viktoriia Tuchashvili 3, Andrikopoulou ja Czakan 2, Virtanen 1.

OHO!

Aktiivipelaajien ottelutilaston kärki Sanna Häkkinen (365 liigaottelua) hakee uransa ensimmäistä finaalipaikkaa.

LP Viestin seuraava ottelu: ke 13.10. LP Viesti–Helsinki Volley kello 18.30 Salohallissa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments