Tero Nissinen sairauslomalla, talousjohtajaa esitetään sijaiseksi

0
Salon kaupunginjohtajan Tero Nissisen sairausloma jatkuu.

Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen on sairauslomalla lokakuun loppuun asti. Nissinen jäi pois töistä 21. syyskuuta ja on ollut sairauslomalla siitä asti.

Kaupunginjohtajan sijaisena on tähän mennessä toiminut hallintojohtaja Laura Ala-Hannula.

Salon hallintosäännön mukaan yli kaksi viikkoa mutta alle kaksi kuukautta kestävistä sijaisuuksista päättää kaupunginhallitus. Pidemmistä sijaisjärjestelyistä päättää valtuusto.

Salon kaupunginhallitus pitää tiistaina ylimääräisen kokouksen ja päättää, kuka toimii Nissisen sijaisena keskiviikosta alkaen.

Asian esittelee hallitukselle puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.). Hänen esityksensä on, että kaupunginjohtajan sijaiseksi määrätään talousjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.

Korhonen hoiti kaupunginjohtajan sijaisuutta yli kahdeksan kuukautta Lauri Innan irtisanouduttua tehtävästään viime vuoden keväällä. Hän on luonteva valinta, sillä parhaillaan on meneillään kaupungin ensi vuoden talousarvion valmistelu.

Kaupunginhallituksen päätöksellä Korhosen sijaisuus alkaa 6. lokakuuta. Se voi jatkua enintään 15. marraskuuta saakka, ellei Nissinen palaa sitä ennen takaisin töihin.

Sijaisuuden vuoksi kaupungin johdossa tehdään muitakin järjestelyjä. Talous- ja henkilöstöpalveluiden toimialajohtajaksi esitetään sijaisjärjestelyjen ajaksi henkilöstöjohtaja Christina Söderlundia ja talousjohtajaksi taloussuunnittelija Maria Kulmalaa.

 

Juttua on päivitetty 4.10. klo 19.05 tiedolla sijaisjärjestelyistä.