TPS nappasi jälleen maalin voiton – Andrei Karejev torjui nollat ja Juuso Pärssinen iski illan ainoan osuman

0
Andrei Karejev piti maalinsa puhtaan HPK-ottelussa. Kuva: Ari-Matti Ruuska
Jääkiekkoliigaa koko alkukauden johtanut TPS on jatkanut tällä kaudella vahvasti siitä, mihin viime kausi päättyi. Palloseura on illasta toiseen löytänyt keinot voittaa tiukat pelit vahvan puolustuksen ja erinomaisen maalivahtipelin avulla.
Sapluuna toimi jälleen lauantaina. Andrei Karejev pelasi kauden toisen nollapelinsä torjuen 26 laukausta ja TPS voitti HPK:n tyylilleen ominaisesti 1­–0. Illan ainoan osuman teki Juuso Pärssinen.
– Oli taas kerran tiukka peli. Ei tämä meidän paras pelimme ollut, mutta tärkeintä tietysti on, että onnistuimme taas kaivamaan voiton, Mikael Pyyhtiä mietti.
Lauantain voitto oli TPS:n 11. tällä kaudella. Vain neljä kertaa TPS on poistunut tällä kaudella kaukalosta hävinneenä osapuolena. Jokainen tappio sille on tullut pienimmällä mahdollisella, yhden maalin erolla.
Vastaavalla erolla TPS on myös voittanut otteluita.
Kahdeksan kertaa TPS:n voittomarginaali alkukaudella on ollut yksi maali, kolmesti kaksi maalia. Kauden avausottelussa Raumalla TPS teki viisi maalia, mutta muuten vakiolukemat TPS:n peleissä ovat olleet 1–0, 2–1 tai 3–2.
– Ei pelaaja sitä ajattele, miten isolla erolla voitetaan tai hävitään. Samanlaisia pelejä ne kaikki ovat. Tärkeintä on voittaa, Pyyhtiä sanoi.
Pelejä olisi kuitenkin turvallisempi voittaa suuremmalla kuin yhden maalin marginaalilla. TPS-valmennus onkin kaivannut lisää tehoa muuten hyvässä kuosissa olevaan peliin. Tämän viikon peleissä valmennus ryhmittikin hyökkäysketjunsa uuteen uskoon.
Ykkösketjussa pelasivat vanhat tutut Markus Nurmi, Pärssinen ja Pyyhtiä. Kakkosketjussa Jack Rodewaldin ja Filip Sandbergin rinnalla viiletti Aarne Intonen. Mitch Hults toimi yllättäen kolmossentterinä ja neloseen oli vajonnut ennakoitua vähemmille tehopisteille (1+1) alkukaudella jäänyt Tyler Steenbergen.
– Ehkä niillä muutoksilla haettiin lisää tehoja. Joku sellainen ajatus siinä varmaan oli. Itse jatkoin mielelläni vanhojen tuttujen kavereiden kanssa, Pyyhtiä mietti.
Lauantain ottelun avauserässä ketjumuutokset eivät tuottaneet lisätehoja.
TPS pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimaakin, mutta maaliin asti se ei kiekkoa saanut. Maalinteossa ei onnistunut HPK:kaan, joka ensierän jälkeen oli pelannut jo reilut seitsemän erää ilman osumia.
Toisen erän alussa TPS pääsi pelaamaan 1.10 minuuttia viidellä kolmea vastaan. Kahden pelaajan ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta ylivoiman jatkuessa viidellä neljää vastaan, HPK-maalivahti Eetu Laurikainen joutui jo antautumaan.
Hults ja Ville Lajunen tekivät esityön ja Pärssinen tykitti kauden kolmannen osumansa. Tehopiste oli Pärssisen seitsemäs yhtä monessa ottelussa.
Toisessa erässä jäähypenkkiä kulutti TPS ja joukkueen alivoima joutui urakoimaan kuusi minuuttia. Se selvisi urakastaan jälleen kerran kunnialla ilman takaiskuja. Lisämaaleja Palloseura ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.
– Emme pääse tarpeeksi paljon ampumaan ykkös- ja kakkossektoreilta. Laukauksemme lähtevät liian kaukaa, eikä niillä synny maaleja. Sitä voisimme varmasti parantaa, Pyyhtiä sanoi.
Päätöserässä HPK oli tasakentällisinkin hallitseva osapuoli, mutta ei onnistunut maalinteossa. Kerho ei ole tehnyt viimeisissä kolmessa ottelussaan maalin maalia.
Ensi viikolla TPS pelaa ensin vierasottelut Mikkelissä ja Jyväskylässä. Lauantaina on vuorossa viikon ainoa kotiottelu Ässiä vastaan.​

Kirjoittaja: Jussi Leppäsyrjä