Turkulainen Varpe Oy rakentaa Salon torin huoltorakennuksen – hinta nousee lähelle puolta miljoonaa euroa

9
Salon torin toimintojen sijoittelua pohditaan uudelleen. Kuva: SSS arkisto

Turkulainen rakennusliike Varpe Oy tekee Salon torin uuden huoltorakennuksen.

Kaupunkikehityslautakunta on päättänyt hankkia työn Varpelta, jonka veroton tarjous kokonaisurakasta oli 455 000 euroa.

Kaupunki pyysi tarjouksia urakasta, joka sisältää rakennus-, LVIA- ja sähkötekniset työt. Tavoitteena on aloittaa työ marraskuun lopussa, ja suunnitelmien mukaan rakennus valmistuu kesäkuun alussa.

Kaupunki sai kaikkiaan neljä tarjousta, joista Varpen kokonaistarjous oli halvin.

Hankintapäätös on ehdollinen. Se toteutuu, jos valtuusto myöntää hankkeelle lisämäärärahan ensi vuodeksi.

Lisäraha on tarpeen, sillä huoltorakennuksen kustannusarvio on kasvanut matkan varrella.

Salon kuluvan vuoden talousarviossa ja investointisuunnitelmassa huoltorakennukseen on varattu yhteensä 370 000 euroa, täksi vuodeksi 150 000 euroa ja ensi vuodeksi 220 000 euroa.

Urakkatarjousten perusteella kaupunki arvioi, että kustannusarvio kasvaa vielä yli 100 000 eurolla 480 000 euroon. Hinnan nousua selitetään muun muassa rakennuskustannusten yleisellä nousulla.

Kaupunkikehityslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että hankkeelle varataan tänä vuonna 100 000 euroa ja ensi vuodeksi 380 000 euroa.

Lautakunta hyväksyi torin huoltorakennuksen suunnitelmat jo kesäkuussa.

L-kirjaimen muotoon rakennettavaan yksikerroksiseen puurakennukseen tulee yleisötilaisuuksia palvelevat wc-tilat, kaupungin info- ja markkinointipiste, torivalvojan työ- ja sosiaalitila sekä torikauppiaita palveleva huoltopiste.

Lisäksi rakennukseen tulee kylmä varasto torikalusteille ja pukukoppi ympyräparkin luistinradan luistelijoiden käyttöön.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
inkere
8 kuukautta sitten

Siis mitä! Melkein puoli miljoona euroa huoltorakennukseen. Nyt tarvitaan kuria näihin hankkeisiin ja toivottavasti valtuusto on asian suhteen hereillä.

Marko
8 kuukautta sitten
Reply to  inkere

Niinpä niin, sillä hinnallahan saisi kolme uutta omakotitaloa! Miten voi kunnalliset hankinnat maksaa tuplasti tai yli sen mitä yksityinen maksaa. Kentän pukukopit maksoi 900000 ja Vuohensaaren grilli melkein 400000…ja nyt tämä, kuka näissä tienaa?

Rakentaja
8 kuukautta sitten
Reply to  inkere

Huhuh! Tuolla hinnalla tekee jo aika pätevän omakotitalon.

A.A
8 kuukautta sitten

No rakennus vaatimukset on muuttunut. Rakennusmateriaalien hinnat hurjassa nousussa. Ja ei varmastikkaan ole suuniteltu mitää harvalautakojua.

Marko
8 kuukautta sitten
Reply to  A.A

Kerro, mistä ne ovat muuttuneet, mikä on vertailukohta?

Mä täsä vaa ihmettele
8 kuukautta sitten

Että silleen. Tuolla summalla rakentaisi hyvinkin melkoisen hulppean talon. Eikös se ole niin että kunnan hankkeiden tarjouksiin urakoitsijat heti 80 prossaa ”kuntalisää”. Mikäs siinä tuollaisia ylihintoja maksaessa kun ei tarvitse omia taskuja kaivella.

Make
8 kuukautta sitten

Miten voi olla hinta pienestä alle 100m2 ”varastokopista” noin kova? Kullastako se tehdään? Vertailukohtana kannattaa miettiä minkälaisen omakotitalon rakentaa puolella miljoonalla.

Huumoria
8 kuukautta sitten

Samantien pystyttämään huoltorakennuksen sijasta tornitaloa siihen. Kerran rahasta ei ole puutetta. Tornitalon kellarikerrokseen voidaan sijoittaa huoltorakennuksen tilat..

pertti
8 kuukautta sitten
Reply to  Huumoria

Taitaa Salolla olla yhtä iso lompakko kuin Suomen valtiollakin. Mukana hiukan suuruuren hulluutta. Kyllä velkaa saa, ja päättäjät saavat monumentin, jota kehua toisilleen. Veronmaksajathan sen maksavat, ei ole omista pois.