Salon Viestistä tuttu Torchio Hämeenlinnan peräsimeen – Italialaisen debyytti on LP Viestiä vastaan

0
Giovanni Torchio jutteli lokakuussa 2016 LP Viestin silloisen kapteenin Pauliina Vilposen kanssa. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Salon Viestin juniorien valmennuspäällikkönä vuosina 2016–2019 toiminut italialainen Giovanni Torchio on naisten Mestaruusliigassa pelaavan Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi päävalmentaja.

Torchio korvaa tehtävässä maanmiehensä Matteo Pentassuglian, joka irtisanoi itsensä viikonloppuna. Hämeenlinnan manageri Ville Kalliomäki oli ollut jo aiemmin Torchioon yhteydessä koskien päävalmentajan tehtävää kaudella 2022–2023.

– Nyt kävi näin. Ville soitti minulle, enkä voinut sanoa ei. Sanoin vain, että tulen auttamaan kaikessa.

– Katsotaan, miten kaikki menee ja teemmekö sopimukseen jatkoa. Se ei ole kuitenkaan nyt mielessä, vaan kaikki keskittyminen on tässä kaudessa, Torchio kertoi seuran nettisivuilla.

53-vuotias Torchio on erittäin kokenut valmentaja. Hän valmensi muun muassa Italian ja Belgian pääsarjoissa ennen kun saapui 2010-luvun alussa Suomeen. Viestin lisäksi Torchio on valmentanut Suomessa sittemmin jo kuopatun Saimaa Volleyssa miesten Mestaruusliigaa sekä viimeksi rovaniemeläisessä Woman Volleyssa junioreita.

– Hämeenlinnalla on pitkä traditio kärkitason lentopallosta Suomessa ja hyviä maine myös Euroopassa, joten tämä on minulle hieno haaste, Torchio kertoi.

– Olen jutellut Matteon kanssa paljon muutaman päivän aikana, ja hän jättää joukkueen minulle hyvillä fiiliksillä.

Viime kaudella välierissä LP Viestille hävinneen Hämeenlinnan kauden alku on ollut vaikea. Joukkue on hävinnyt kahdeksasta ottelustaan kolme ja jäänyt sarjaa johtavasta LP Viestistä jo seitsemän pistettä.

Pentassuglian viimeiseksi jääneessä ottelussa Hämeenlinna hävisi kotikentällään LP Kangasalle jäämällä jokaisessa erässä alle 20 pisteen.

Torchio kertoi jutelleensa jo joukkueen kapteenin Michaela Madsenin ja varakapteenien kanssa.

– Olen yrittänyt saada alkukaudesta itselleni isoa kuvaa heidän näkökulmastaan. Minulle tulee sitten tietysti oma mielikuvani, mutta joukkue otti minut lämpimästi vastaan, ja myös pelaajat ymmärtävät, että tällaisia asioita tapahtuu välillä kesken kauden.

Torchion ensimmäinen ottelu päävalmentajana on jo keskiviikkona Hämeenlinnassa LP Viestiä vastaan. Hämeenlinnan on käytännössä voitettava ottelu, mikäli se aikoo nousta runkosarjan voittotaisteluun mukaan.

Naisten Mestaruusliigaa Hämeenlinna–LP Viesti keskiviikkona Loimua Areenalla kello 18.30.