Voittamattomat mopopojat kaahasivat lomalle – Salon kaupunki testaa tänä vuonna syysloman hallikiertuetta

0
Vaskion vauhtinelikko Kalle Peippo (vas.), Jasu Pajuniemi, Väinö Poutanen ja Aki Häkkinen aloittivat syyslomaviikon Salohallissa. Salon kaupunki järjestää syysloman aikana puuhapäivän viidessä liikuntahallissa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Koululaisten syyslomaviikko polkaistiin käyntiin maanantaina.

Salossa tämän vuoden syyslomauutuus on kaupungin organisoima hallikiertue. Monenlaista tekemistä liikunnasta kulttuuriin yhdistelevä hallikiertue alkoi maanantaina Salohallista.

– Lupaavalta vaikuttaa, arvioi liikunnanohjaaja Saku Nikkanen ensimmäisten tuntien perusteella.

Salohallin naulakot tursusivat takkeja heti aamukymmenen jälkeen, ja esimerkiksi kaupunkisotapisteeseen muodostui heti pientä jonoa.

– Syyslomalla ihmiset eivät ehkä matkustele niin paljon, vaan lomaa vietetään kotiseudulla.

Evert, Totti ja Pontus Pykäri ovat Salossa mummilassa syysloman vietossa. Salohalliin tuotu airtrack-patja oli poikien mieleen. Mukana serkusten menossa on myös Saarni Pykäri, joka oli kuvaushetkellä pelailemassa muualla. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Yksi hallikiertueen vetonauloista on airtrack-patja, jolla voi pomppia ja harjoitella erilaisia temppuja.

Salolainen Arja Pykäri seurailee hallin seinustalla lastenlastensa touhuja. Neljän pojan serkusparvi on tullut Helsingistä Saloon mummilaan viettämään syyslomaa. Pykäri kertoo nauttivansa yhteisestä ajasta.

– Aika usein näemme, mutta toisinaan on pidempiä taukoja. Kesäisin olemme yhdessä mökillä. Syyslomalla aiomme mennä myös uimahalliin. Siitä pojat tykkäsivät jo viime vuonna kovasti, kertoo Pykäri.

Pojat vahvistavat mummin tiedot.

– Uimahallin hyppylaudat ovat kivoja, sanoo Totti Pykäri.

– Minä osaan jo uida, ilmoittaa 5-vuotias Evert Pykäri.

Ida Laaksonen nimeää syysloman parhaaksi puuhaksi retken SuperParkiin. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Airtrack-patjalla juoksentelee myös 2-vuotias Antton Laaksonen. Sisko Ida ajelee polkuautolla vieressä.

Äiti Tiia Tikkinen kertoo perheen syysloman olevan täynnä toimintaa: perheen esikoinen on parhaillaan jäähallilla pelaamassa ja aikoo osallistua myös lätkäleirille, ja lisäksi suunnitelmiin kuuluvat retket uimahalliin, HopLopiin ja SuperParkiin.

– Lapset ovat aika toiminnallisia ja nauttivat, kun on liikunnallista tekemistä, sanoo Tikkinen. Hänestä Salohallin tapahtuma on hyvä idea.

– Kiva, kun on järjestetty toimintaa. Täällä on näkynyt myös tuttuja.

Väinö Poutanen tasapainoilee Jasu Pajuniemen odottaessa vuoroaan. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Vaskiolla asuva Minna Pajuniemi on liikkeellä yhden oman ja kolmen ekstrapojan kanssa.

Neljän luokkakaveruksen kööri kertoo kantavansa nimeä voittamattomat mopopojat. Nelikko on ladannut heti ensimmäiseen syyslomapäivään tuhdin paketin tekemistä: Salohallin riehumisten jälkeen vuorossa on jäähalli, tämän jälkeen uimahalli ja lopuksi vielä yhteinen tankkaus hampurilaisravintolassa.

– Kivointa on luistelu. En ole pitkään aikaan ollut jäällä, sanoo Jasu Pajuniemi.

Kalle Peippo nostaa listan kärkeen uimahallin.

– Siellä saa hyppiä, hän perustelee.

– Kivointa on se, kun saa olla kavereiden kanssa, sanoo Väinö Poutanen ja taitaa samalla pukea sanoiksi monen syyslomalaisen ajatukset.

Syysloman hallikiertue jatkuu tiistaina Perniössä

  • Hallikiertue jatkuu tiistaina Perniön liikuntahallissa. Keskiviikkona vuorossa on Kiskohalli, torstaina Halikon liikuntahalli. Halikossa on muun tekemisen lisäksi volttimonttu. Hallikiertueen viimeinen puuhapäivä on perjantai, jolloin vuorossa on Kuusjokitalo.
  • Hallikiertueen ohjelma on aamupäivisin klo 10–12 suunnattu alakouluikäisille ja iltapäivisin klo 12–14 yläkouluikäisille.
  • Salon kaupunki järjestää runsaasti myös muuta syyslomaviikon ohjelmaan. Kaikki ohjelmatiedot löytyvät Salon kaupungin verkkosivuilta.