Wiurilan kasvu jatkuu edelleen – salolaisseuran jäsenmäärän nousu noudattelee koko golf-Suomen trendiä

0
Meri-Teijon kentälläkin riitti pelaajia maanantain alkuillassa lokakuun ohitettua jo puolivälin. (kuva: SSS/Marko Mattila)

Salolaisen golfin tilanne on pysynyt tänäkin vuonna hyvänä. Jäsenmäärät on kasvanut varsin merkittävästi Wiurila Golf & Country Clubissa.

Wiurilassa nousua tapahtui lähes kymmenen prosenttia. Elokuun lopussa jäseniä oli 862, vuosi sitten vastaavaan aikaan 797.

– Viime vuonna kentällä pelattiin ylivoimaisesti enemmän kierroksia kuin koskaan aiemmin. Nyt kasvu näkyi lähinnä seuran jäsenmäärässä, toteaa Wiurila Golf & Country Clubin toimitusjohtaja Kimmo Sarlin.

Pelattujen kierrosten luku on nyt hieman vuoden takaista pienempi.

– Olimme samassa tahdissa loppukesään asti, mutta elokuun heikommat kelit laskivat hieman lukemia, Sarlin laskee.

Kehitys on joka tapauksessa kehittynyt olennaisesti korona-aikana.

– Nämä suuret luvut ovat mahdollistaneet esimerkiksi kenttään väyliin tehdyt parannukset. Viime vuonna vaihdettiin bunkkereihin hiekat, viime keväänä tehtiin asfaltointeja, joita on jatkettu syksyllä. Olemme kaikkiaan hyvällä tiellä, Sarlin sanoo.

Golfliiton tilaston mukaan myös Meri-Teijo Golfissa olisi ollut jäsenmäärän osalta merkittävästi plusmerkkinen vuosi. Seuran puheenjohtajan Elina Nissin mukaan kyseessä on kuitenkin ilmeisesti jonkinlainen järjestelmäongelma.

– Todellisuudessa jäsenmäärä ei ole viime vuodesta noussut vaan laskenut muutamalla henkilöllä, Nissi kertoo.

Salo Golfissa jäsenmäärä laski viime vuodesta kahdeksalla henkilöllä 925:een.

– Emme pystyneet koronan vuoksi pitämään esimerkiksi koulujen golfkerhoja. Niistä on aiemmin tullut uusia jäseniä, mainitsee Salo Golf ry:n sihteeri ja rahastonhoitaja Tomi Paju.

Ajanjaksot eivät ole veljiä keskenään – viime talvena golfinpeluu jäi säiden takia marginaaliin toisin kuin viime vuonna. Kun verrataan ajanjaksoa maaliskuun lopusta tähän päivään, on pelattuja kierroksia Salo Golfissa noin 2 000 viimevuotista vähemmän.

Siitä huolimatta korona-aika ja myös yleinen valtakunnallinen suuntaus näkyvät edelleen suurina lukuina Salossakin.

– Nyt seuran omat pelaajat ovat käyneet normaalisti vieraskentillä, kun taas muista seuroista on tullut viime vuotta enemmän pelaajia tänne. Kokonaisuudessaan lukemat ovat tänä vuonna kauttaaltaan parempia kuin vuosina 2019 ja 2018, Paju laskee.

Koko Suomessa on korona-aikana tullut todella paljon uusia golfseurojen jäseniä. Heitä oli elokuun lopussa 157 175, kaksi vuotta sitten yli 15 000 vähemmän.

– Minua ilahduttaa etenkin se, että naiset ja perheet ovat löytäneet tiensä viheriöille, toteaa Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen tiedotteessa.

Naispuolisten henkilöiden osuus kaikista Suomen golfareista on noin 30 prosenttia.