Ei TPS-kautta ilman Jakosta – Ollin vuoro edustaa Palloseuraa

0
Olli Jakonen pohjusti nykyistä Ykkösen statustaan onnistumalla oivallisesti Kakkosen kaudella 2020. (kuva: SSS-arkisto)

Turun Palloseura on edennyt vuodesta 2015 lähtien ”yhden Jakosen taktiikalla”. Sama jatkuu myös vuonna 2022, mutta Jakonen vaihtuu isoveljestä pikkuveljeen.

Hyökkääjä Olli Jakonen edusti Salon Palloilijoita vuonna 2020, siirtyi Ykkösen EIF:ään talvella 2021 ja saman sarjatason TPS:ään kaudeksi 2022. Isoveli Oskari oli puolestaan TPS:n mies vuosina 2015–2021, kunnes osoitteeksi vaihtuu ensi vuodeksi Salo ja SalPa.

SalPan kasvatti Olli Jakonen, 21, oli melko tehokas päättyneellä Ykkösen kaudella. Noin tuhannen peliminuutin aikana syntyi kuusi tehtyä maalia.

Hän pohjusti nousuaan ylemmälle sarjatasolle tehtyään viimeisimpänä SalPassa pelaamanaan kautena kymmenen maalia kuudessatoista pelatussa ottelussa

– Olen aggressiivinen molempiin suuntiin. Pelaan aloitteellisesti ja olen hyvä pystyjuoksija, Jakonen kuvailee itseään pelaajana TPS:n tiedotteessa.

– Pidin Ollia silmällä jo hänen pelatessaan SalPassa, mutta silloin aika ei ollut vielä oikea. Nyt oli. Olli on nopea ja suoraviivainen pelaaja – haluan yläkertaan entistä enemmän energiaa sekä juoksu- ja prässivoimaa, luonnehtii TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.

Sopimus on mallia 1+1 vuotta, eli siihen sisältyy optio kaudesta 2023.