Joonas Mäkipelto teki taas kerran yhden ennätyksen

0
Joonas Mäkipellon palkintokokoelmaan tuli lauantaina täydennystä. (kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Joonas Mäkipelto onnistui jälleen kerran tekemään uuden ennätyksen leuanvedon parissa. Tällä kertaa oli vuorossa toistoleuanvedon Suomen ennätys, joka on nyt 67 hyväksyttyä toistoa. Aiempi SE oli sekin salolaisen nimissä, 66 toistoa noin vuosi sitten tehtynä.

Samalla Mäkipelto luonnollisesti voitti myös oman 80-kiloisten sarjansa Suomen mestaruuden Jyväskylässä järjestetyissä SM-kilpailuissa.

– Aina tuntuu hyvältä, kun Suomen ennätyksen tekee. Mutta niin kauan kun kisatulos on heikompi kuin harjoituksissa, niin jää nälkää ja tietää että pystyy parempaan, Mäkipelto kommentoi.

Suomen mestaruuden voitti myös toinen salolainen Timo Matila. Hän teki niin ikään komean tuloksen, 57 hyväksyttyä toistoa.

Toistoleuanvedon MM-kilpailut pidetään tammikuussa Helsingissä. Laji on ohjelmassa myös kesä–heinäkuun taitteessa Salossa järjestettävällä SM-viikolla.

– Kun treeneissä on mennyt useamman kerran 70 leukaa, tulee se joku päivä vielä kisoissakin. SM-viikolla Salon torilla tavoite on ehdottomasti se 70, Mäkipelto linjaa.