Kemiöläinen Koko Suomi leipoo -voittaja mukana piparinleivonnan SM-finaalissa

0
Riitta Wuorio-Bäck selvitti tiensä piparinleivonnan SM-finaaliin Lumeton joulukukka -työllään. Kuva: Riitta Wuorio-Bäck.

Tämän viikon lauantaina järjestettävissä piparinleivonnan SM-kilpailuissa on myös salonseutulaista latausta. Aikuisten sarjan finaaliviisikkoon on raivannut tiensä kemiöläinen Riitta Wuorio-Bäck, joka muistetaan Koko Suomi leipoo -televisio-ohjelman voittajana vuodelta 2018.

Virtuaalisessa finaalissa kisaajat leipovat kotikeittiöissään tuomariston seuratessa työskentelyä etäyhteyksin. Kilpailijoilla on kaksi tuntia aikaa tehdä upea ja kekseliäs pipariluomus ja häikäistä leivontataidoillaan.

Finaaliin valittiin yhteensä kymmenen kilpailijaa eri puolilta Suomea. Kaiken kaikkiaan kilpailutöitä toimitettiin karsintavaiheessa yli sata. Yleisöääniä annettiin yhteensä lähes 9000.

– Kilpailuun lähetettiin ilahduttavan paljon upeita ja mielikuvituksellisia töitä. Tämän vuoden luomuksissa korostuivat erilaiset ikkunalliset rakennelmat tunnelmallisine valokoristeineen. Finalistien valinnassa painotettiin erityisesti piparitaikinan taidokasta käsittelyä, kilpailun järjestämisestä vastaavan Myllyn Parhaan tuotekehittäjä Riikka Aarniola toteaa tiedotteessa.

Suomen taitavimmat piparileipurit kisaavat paremmuudestaan sekä nuorten että aikuisten sarjoissa, joista kummastakin valitaan voittaja. Molemmissa finaalisarjoissa on mukana viisi kilpailijaa.

Finaalia voi seurata lauantaina Myllyn Parhaan Facebookissa stream-lähetyksenä. Nuorten sarja alkaa noin kello 9.35 ja aikuisten sarja noin kello 12.45.