Korvenmäen tonttikauppa etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi

6
Salo on valmistautunut myymään LSJH:lle maata Korvenmäen jätekeskuksen eteläpuolelta.

Salon kaupunginvaltuusto saa päättää suurta mielenkiintoa herättäneestä Korvenmäen tonttikaupasta ensi maanantain kokouksessaan.

Kaupunginhallitus esitti jo viime kuussa valtuustolle, että kaupunki myy Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:lle 27,5 hehtaaria maata Korvenmäen jätekeskuksen lisäalueeksi. Kauppahinta on vajaat 520 000 euroa.

Viime viikolla tilanne sai yllättävän käänteen, kun kolme salolaista yritystä teki kilpailevan tarjouksen samasta alueesta.

Infrapurku Oy, Salon Hyötykäyttö Oy ja Salon Imuautot Oy tarjoavat alueesta 700 000 euroa. Summa on yli 180 000 euroa enemmän kuin mitä kaupunki saisi LSJH:lta.

Kaupunginhallitus tapasi tarjouksen jättäneiden yritysten edustajia maanantaina ennen kokousta. Puheenjohtaja Saku Nikkasen (sd.) mukaan kokouksessa keskusteltiin siitä, olisiko hallituksen syytä ottaa asia käsittelyyn.

– Asia on käytännössä jo valtuustoon etenemässä, ja sen kokous on ensi viikolla. Tulimme siihen tulokseen, että on parempi antaa asian mennä valtuustolle. Näin haluttiin varmistaa, että toimitaan hallinnollisesti oikein, Nikkanen kertoi kokouksen jälkeen.

Hänen mielestään salolaisyrittäjien tarjous Korvenmäen maa-alueesta on vakavasti otettava.

– Siitä ei vain ollut hallituksella tietoa, kun asiaa käsiteltiin lokakuussa.

Nikkanen arvelee, että valtuustossa todennäköisesti keskustellaan koko asian palauttamisesta ja uudelleen valmistelusta.

Salon kaupunki hankki Korvenmäen jätekeskuksen naapurissa sijaitsevan 27,5 hehtaarin maa-alueen vaihtokaupalla vuonna 2010.

Alue hankittiin Joensuun kartanon omistajalta Björn Wahlroosilta. Ajatuksena oli tuolloin hankkia alue Korvenmäen jätekeskuksen tuleviin laajennuksiin ja kaavoitettavaksi Metsäjaanun teollisuusalueen jatkoksi.

Salo antoi vaihtokaupassa kartanolle noin 90 hehtaarin talousmetsät, rivitalotontin ja pieniä maa-alueita Halikosta. Lisäksi kaupunki maksoi 30 000 euroa välirahaa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanvaihdon äänin 46–29.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Markku
9 kuukautta sitten

Onpa tehty vaihtokauppa. Kyläkouluja halutaan sulkea, eikä ihme, kun toisesta taskusta jaetaan ilmaiseksi. Jotenkinhan kaupungin hullut vaihtokaupat pitää rahoittaa. Päättäjät vastuuseen.

Lisämaat vuokralle tai kunnon kilpailutus myynnistä.

Urpo
9 kuukautta sitten

Ymmärsinkö oikein, että LSJH on ollut mukana jo maan hankinta- ja kaavoitusvaiheessa ja näin pyrkinyt saamaan etuoikeuden edulliseen tonttiin?

Tavallinen ihminen saa maksaa raskaasti kaavoituksen aiheuttamasta arvonnoususta.

It Senior
9 kuukautta sitten

Nyt odotan ryhtiä valtuutetuilta. Olisikohan aika taas julkaista lista valtuutetuista, jotka lahjoittivat Rouskiksen Turkuun. Nyt voidaan julkaista seuraava nimilista.

Olemmeko valmiita lahjoittamaan lisää turkulaiselle yritykselle, joka ei edes maksa osinkoja omistajilleen. Salohan oli Rouskiksen suurin omistaja, nyt sellaista yritystä ei enää ole vaikka sen haamuun vedotaan.

Odotan myös infoa, kuinka paljon Salolla on kaukolämpö- ja roskaympyröissä vastuita. Miljoonapanostukset kuntayhtiöiden taseista selviää, kun tilaa ne luettavaksi viranomaisilta, mutta vastuut ovat usein liikesalaisuuksien piirissä.

Veronmaksaja
9 kuukautta sitten
Reply to  It Senior

Kyllä se jo tiedetään, että Turkuun päin ollaan rähmällään ja tontti lahjoitetaan LSJH:lle. Seuraavaksi Turku saa salolaisten sote-rahat ja päätäntävallan.

Tämä on vähän sama kuin suuren kuntaliitoksen reuna-alueen kunnat kuten Kiikala, eli valta otetaan pois ja isot palvelut viedään keskustaajamaan. Tässä tapauksessa siis Turkuun. Paikkakunnalle jää sitten jotakin näperreltävää, jonka kanssa paikalliset poliitikot voivat tuntea itsensä tärkeäksi.

Tällaista se demokratia ja vallanhimo sitten on.

Marc o'
9 kuukautta sitten

Nyt olisi vähintään kylpyläseminaarin paikka, että pystytään tekemään 180 000 euron päätös. Kyllä se ne kustannukset kattaa. Eikä niitä päätöksiä Salossa voi tehdä, kun valtuutetut karkaavat kesken kokouksen omille asioilleen.

Olli
9 kuukautta sitten

Tonttia ei pidä myydä vaan vuokrata käypään hintaan. Silloin rahaa tulee vuosittain jopa hamaan tappiin. Voittaa varmasti myyntihinnan.