Kukaan ei halunnut valita Vilpasta, joten Vilpas matkustaa cupin puolivälierään Kotkaan

0
Vilpas ja KTP kohtasivat kolme viikkoa sitten Salohallissa. Tuon ottelun KTP voitti. (Kuva: SSS-arkisto/Tommi Loimovuori)

Kukaan sijoitetuista joukkueista ei halunnut valita Vilpasta koripallon Suomen cupin puolivälierien valintatilaisuudesta. Niinpä Vilpas kohtaa puolivälierässä KTP:n vieraskentällä.

Rankingykkönen Karhubasket valitsi vastustajakseen Katajan.

– Emme lähde kikkailemaan. Olemme rankingykkönen ja valitsemme rankingin kahdeksannen. Ei ole mitään muuta perusteluita, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoi.

Rankingkakkonen Seagulls valitsi Kobrat.

– Lähdemme revanssihengellä (Seagulls hävisi Kobrille viime viikolla) ja valitsemme Kobrat. Se sopii meille paremmin kuin Lahti tai Vilpas, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoi.

Rankingkolmonen Kouvot valitsi paikallisvastustaja Lahti Basketballin.

– Korisliiga edellä mennään, ja on kivempi pelata Lahtea vastaan ensin liigapeli ja sitten cupin peli, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen perusteli.

Niinpä rankingneloselle KTP:lle jäi Vilpas.

– Ketäänhän me emme valinneet. Salo tuli ja tervetuloa Kotkaan, KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä kertoi.

– Kotkassa on aina mukava käydä. Jäi vähän hampaankoloon sarjapelistä (KTP voitti Salohallissa), Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen muistutti.

KTP–Vilpas-ottelun voittaja kohtaa välierässä Karhubasket–Kataja-ottelun voittajan.

Cupin puolivälierät pelataan 10.–12. joulukuuta ja Final Four -viikonloppu Helsingin Urhea-areenassa 14.–16. tammikuuta. Miesten välierät pelataan perjantaina 14. tammikuuta ja finaali lauantaina. Yle lähettää toisen välierän ja finaalin suorana TV2:lta.