Liedejä ja koominen pienoisooppera Kivassa ensi viikolla – Lavalla Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen

1
Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen esiintyvät usein yhdessä. Elokuussa Somerniemen kirkossa heitä säesti Antti Haho. Kuva: SSS/Minna Filppu

Salolaiset sopraano Saara Rauvala, baritoni Jussi Vänttinen ja pianisti Heini Isojunno esiintyvät klassisen musiikin konsertissa Salossa kulttuuritalo Kivassa perjantaina 12. marraskuuta.

Illan alkupuolisko koostuu liedeistä ja operettisävelmistä. Väliajan jälkeen Rauvala ja Vänttinen esittävät Gian Carlo Menottin koomisen pienoisoopperan The Telephone.

Italialaissyntyisen, mutta Yhdysvalloissa pitkään työskennelleen Menottin (1911–2007) parikymmenminuuttinen ooppera esitettiin ensimmäisen kerran New Yorkissa jo vuonna 1947.

– Olemme Jussin kanssa esittäneet sen Malmön oopperatalossa maaliskuussa. Se oli osa lopputyötäni, kertoo Rauvala, joka valmistui maisteriksi Malmön Ooppera-akatemiasta.

– Teos on englanninkielinen, mutta siihen tulee tekstitys. Se on elokuvamainen ja helposti lähestyttävä, hän kuvailee.

Saara Rauvala valmistautuu parhaillaan tammikuun alussa pidettäviin Lappeenrannan valtakunnallisiin laulukilpailuihin, ja esittää Kivan konsertissa myös kisaohjelmaansa.

Kilpailuun on valittu esikarsinnasta 30 laulajaa, joista naisia on 22 ja miehiä kahdeksan.
Sibelius-Akatemiasta klassisen musiikin maisteriksi valmistunut Jussi Vänttinen voitti Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun vuonna 2019.

Sopraano Saara Rauvala, baritoni Jussi Vänttinen ja pianisti Heini Isojunno
Kulttuuritalo Kivassa 12.11. klo 19.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Harmittaa...
11 kuukautta sitten

Tosi hienoa, kun nuoret ammattilaiset järjestävät meille konsertin! Salon klassisen musiikin tarjonta, kun on huvennut kaupungin uusien kulttuurituottajien myötä aivan olemattomiin, kuulemma ”yhdistykset” (mitä ne sitten ovatkin?) voivat järjestää klassisen musiikin konsertteja. Kivirinnan Joukon aikaan oli niin Kivan kuin Veturitallinkin salit täynnä kuulijoita, ja lisäksi oli erinomaisia jazzkonsertteja.
Uudet kulttuurituottajat eivät itse ole kiinnostuneet klassisesta musiikista, ja niin he järjestävät kulttuuritilaisuuksia vain itsensä kaltaisille. Klassisen musiikin ja jazzin ystävät eivät näköjään ansaitse verorahoillaan tuettuja konsertteja.