Mestaruusliigan syksyn finaalissa kohtaa kaksi 11 ottelun voittoputkessa olevaa joukkuetta – kumman LP:n putki katkeaa?

0
Brasilialaishakkuri Gabriela Da Silva (oik.) ja Roosa Laakkonen ovat LP Kangasalan syömähampaat. (Kuva: Mestaruusliiga)

Salohallissa pelataan lauantaina harvinaisen absoluuttinen kärkiottelu, kun LP Viestin vieraaksi saapuu LP Kangasala.

Kumpikin joukkue on hävinnyt tällä kaudella vain kerran. LP Viesti toisella kierroksella LP Kangasalalle ja LP Kangasala avausottelussaan Pölkylle. Kummallakin on alla huimat 11 peräkkäistä voittoa.

– Onhan meillä ennenkin ollut kärkiotteluita, mutta en muista, että koskaan aiemmin kummallakin joukkueella on alla näin pitkä voittoputki, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen mietti.

Kumpikin LP on ollut alkukaudella vakuuttava. Lauantaina Salohallin parketilla nähdäänkin useita taistelupareja liigan vastaansanomattomasta eliitistä.

Vastakkain ovat sarjan parhaat keskipelaajat Anna Czakan ja Roosa Laakkonen , sarjan parhaat passarit Viktoriia Tuchashvili ja Katja Kylmäaho, sarjan parhaat laiturit Iina Andrikopoulou ja Emmi Riikilä sekä sarjan parhaat liberot Netta Laaksonen ja Tiiamari Sievänen.

Tosin Tuchashvilin pelaaminen oli vielä perjantai-iltana epävarmaa. Hän jätti perjantain harjoitukset väliin. Jos Tuchashvili ei passaa, hänen tilalleen tulee Saana Virtanen.

– Kumpi tahansa passaa, niin meillä on mahdollisuus voittaa. Saana on selviytynyt niin hyvin syyskaudesta, etten edes mieti asiaa juurikaan, Lemminkäinen vakuuttaa.

LP Kangasalan riveistä löytyy Salon Viestin kasvatit Ronja ja Roosa Heikkiniemi.

Isosisko Ronjan kausi on ollut rikkonainen, mutta pikkusisko Roosa on ottanut hänen paikkansa lievästi sanottuna vakuuttavasti. Esimerkiksi ässätilastossa Roosa Heikkiniemi on kolmantena.

– Se on ollut henkilökohtaisesti suuri yllätys, miten hyvin ja tasaisesti Roosa on pelannut alkukauden. Ohipelejä ei ole tullut. Vähemmän pelejä seuranneet ovat voineet sukunimen perusteella luulla, että kentällä on ollut Ronja eikä Roosa, Lemminkäinen hymähtää.

– On ollut hienoa nähdä, että Viestin kasvatti pärjää.

Lauantaina tosin LP Viesti tekee kaikkensa, ettei Viestin kasvatti pärjäisi.

– Järjestämme Roosalle hommia vastaanotossa, Lemminkäinen lupaa.

Arttu Keräsen valmentamalla LP Kangasalalla on todella vähän heikkouksia. Joukkueen hyökkäyksen pääoptiot ovat Riikilä ja hakkuri Gabriela Da Silva. Keskellä torjuntapelotteena on 193-senttinen Laakkonen.

– Laakkonen on iso pelote, ja meidän pitää olla järkeviä isoissa palloissa. Niissä ei kannata lyödä alaspäin juuri hänen kohdaltaan, koska silloin pallo tulee takaisin, Lemminkäinen muistutti.

Joka tapauksessa luvassa on erittäin korkeatasoinen lentopallo-ottelu, jossa jokaisen pisteen eteen pitää tehdä keskimääräistä enemmän töitä. Niin hyvä torjunta-puolustusjoukkue LP Kangasala on.

LP Viestin näkökulmasta kärkiottelu ja epävirallinen ”syksyn finaali” ei voisi tulla parempaan saumaan, sillä joukkue aloittaa Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina Ranskassa Mulhousen vieraana.

– Ihan täydellinen ajankohta. Peli on lauantaina kotona, matkustusrasitusta ei tule ja saamme varmasti kovan vastuksen.

LP Viesti lähtee kohti Mulhousea maanantaiaamuna kello viisi.

Naisten Mestaruusliigaa LP Viesti–LP Kangasala Salohallissa tänään kello 17.