Murtovaras vei Salon demareiden kahvit, pullat ja piirakat työväentalosta

0
Murto Salon työväentaloon on yksi yhdestätoista rikoksesta, josta nelikymppinen salolaismies tuomittiin. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Valppaat naapurit soittivat hätäkeskukseen, kun kaksi miestä oli aamuyöllä tunkeutunut kerrostaloasuntoon Salossa. Poliisi sai tekijät kiinni rappukäytävässä.

”Murtojälkien perusteella oven murtamiseen on tarvittu voimaa”, Varsinais-Suomen käräjäoikeus toteaa maanantaina antamassaan tuomiossa.

Salolaisen huumeidenkäyttäjän repusta poliisi löysi muun muassa raudanpalan, työkaluja ja muita murtovälineitä. Takin alle hän oli piilottanut tarjoilulautasen. Oikeus uskoo, että kaksikon tarkoituksena oli varastaa enemmänkin tavaraa, mutta poliisipartio esti aikeet.

Asuntomurto on yksi yhdestätoista rikoksesta, josta oikeus tuomitsi 39-vuotiaan miehen viideksi kuukaudeksi vankeuteen.

Paljastuneiden rikosten sarja alkoi kolme vuotta sitten Vilhonkadulta, jossa mies murtautui Salon työväentaloon tuntemattomaksi jääneen kaverinsa kanssa. Saaliiksi kertyi Salon sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön videotykki, 15 pakettia kahvia, 30 pullaa, 45 litran laatikko riisipiirakoita sekä juomia.

Murrot kahteen halikkolaiseen yritykseen, Salon keskustan kerrostaloon ja salolaisen myymälän varastokonttiin jäivät yrityksiksi. Kolme kertaa mies jäi kiinni yritettyään varastaa eri kaupoista muun muassa virvelin kelan ja lonkeroa. Amfetamiinia poliisi löysi hänen hallustaan kaksi kertaa.

Miehen aikaisempi rikollisuus vaikutti siihen, että Varsinais-Suomen käräjäoikeus langetti vankeustuomion ehdottomana. Vahingonkorvauksia hänen pitäisi maksaa yli tuhat euroa.