Näkkärin joulukuu täyttyy sirkuksesta, stunteista ja rokkimeiningistä

0
Fatal Instrument -ryhmän The Greatest Action Comedy Showssa nähdään muun muassa Tähtien sota -elokuvista tuttujen valomiekkojen käsittelyä. Kuva: Jemina Malkki

Kulttuuritila Näkkärin ensimmäinen esityskausi lähenee loppua, mutta vielä joulukuussa ehtii nauttia korkeasta kulttuurista matalalla kynnyksellä.

Joulukuun korkkaa Näkkärissä 3. joulukuuta klo 19 kolmen miehen esiintyjäryhmä Fatal Instrument, joka on tunnettu toimintaa, komediaa, musiikkia ja sirkusta yhdistävistä esityksistään.

Ryhmän The Greatest Action Comedy Showssa nähdään muun muassa älyttömiä stuntteja, voltteja, tikastasapainoilua, Bruce Leen kung fu -elokuvista tuttujen nunchakujen pyörittämistä, hyppypotkuja ja trikkausta. Show on tehty pilke silmäkulmassa ja on täynnä absurdia huumoria. Nopeatempoista menoa rytmittävät rock-asenteella tehdyt livemusiikki-kohtaukset.

Fatal Instrument -ryhmässä esiintyvät Eikka Alatalo, Jaakko Hutchings ja Tatu Kalliomäki. Alatalon erikoistaitoihin kuuluu klovnimainen selviytyminen katastrofaalisilta vaikuttavista tilanteista. Hutchings taas yhdistää liikkeissään Wushu Kungfuta ja sirkusakrobatiaa, ja Kalliomäki on maailman parhaimpia nunchaku freestyle -taitajia ja lajinsa hallitseva Euroopan mestari.

Lasten lauantaina Näkkärissä puolestaan rokataan ja sirkustellaan joulutunnelmaan. 11. joulukuuta klo 13 lavalle astuvat turkulainen lastenmusiikkibändi Merkkarit sekä jonglööri Kai Kuutamo. Merkkarit soittavat ikivihreitä lastenlauluja ja omia biisejään reippaalla Ramones-otteella.

Nokkelat kuuntelijat ja musiikin tuntijat voivat löytää kappaleista viittauksia rock-musiikin kestosuosikkeihin. Merkkarit ovat Juha ”Kisu” Kiskonen ja Valtteri Virtanen. Merkkareiden musisointia täydentää sirkustaiteilija Kai Kuutamo jongleerauksellaan.

Konsertti sopii koko perheelle, ja hauskan esityksen ja kokeneiden esiintyjien parissa viihtyvät lasten lisäksi helposti myös aikuiset ja nuoriso.

The Greatest Action Comedy Show Kulttuuritila Näkkärissä (Ylhäistentie2, Salo) 3. joulukuuta klo 19 ja Merkkarit ja Kai Kuutamo 22. joulukuuta klo 13. Varaudu koronapassin tarkastamiseen (yli 16-vuotiaat).